Santa Úrsula i Sant Narcís

Els Minyons de Terrassa es van tornar a reivindicar a Girona

Guillem Bargalló
29 d'octubre del 2014
Un cap de setmana com el darrer d'octubre mereix reposar-lo i cuinar-lo amb cura per situar-lo on toca. En poques hores de diferència i més de 180 quilòmetres de distància, el fet casteller va gaudir amb el primer 3 de 10 amb folre i manilles descarregat del 2014 (i el cinquè de la història dels castells), i dos 4 de 9 sense folre, amb el mèrit de veure'ls amb la camisa vermella i rosada a la Plaça del Blat.

Els Minyons es van tornar a reivindicar a Girona. Com aquella vegada que van completar el quatre net en un diumenge on l'atenció també era a Valls. Ho van fer de la millor manera que saben: descarregant castells límits, mostrant altra vegada una tècnica envejable i amb un poder de convocatòria que ens fa preveure una gran diada a mitjans de novembre. Els Minyons van tornar a tocar el cel a la mà fidels al seu estil.

A la capital de l'Alt Camp, Colla Vella i Colla Joves arribaben de tal manera que a la plaça del Blat no hi cabia ningú més. I el resultat van ser sis castells (tenint en compte el pilar) on el 3 de 9 amb folre va ser el més petit. És cert que no vam veure tot el que es plantejaven, però no oblidem què i com es va carregar i descarregar diumenge per Santa Úrsula, el mèrit que té caure del 3 de 10 amb folre i manilles i coronar el 4 de 9 sense folre, o el nivell casteller que cal tenir per voler unir en una mateixa diada aquest quatre amb el 2 de 8 sense folre, un repte que només han assolit els Castellers de Vilafranca.

Santa Úrsula va deixar deures, és cert. Dolços deures diríem a DiariCasteller.cat. La Colla Vella tornarà a tenir el repte de fer el 3 de 10fm a casa, mentre que la Colla Joves voldrà unir els seus dos grans castells sense folre. No oblidem, però, que aquest 2014 hem vist la millor versió de les colles vallenques i tot sembla indicar que els Minyons encara ens voldran sorprendre. Que tots els deures siguin així.