ASF agraeix l'èxit de la Cantada Solidària de Matadepera

Artistes camerunesos formara professors de les escoles primàries i secundàries

La Torre
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 8:49h
La Delegació local d’Agermanament sense fronteres ha emès un comunicat pel qual vol manifestar el seu agraïment a “totes les persones que han fet possible l’èxit de la Cantada Solidària del 18 i 19 d’octubre, començant pels directors de les cinc corals, i acabant per tots els cantaires, dels més petits fins els més grans”. El doble concert va tenir lloc dissabte al vespre i diumenge a la tarda a l’Església Parroquial.

“Han demostrat una vegada més que cantant desapareixen les distàncies i les barreres i la solidaritat apareix amb força. Els repertoris varen ser molt apropiats, com un arc de Sant Martí entre el Cant del Poble i els cants africans, passant per cançons de la nostra tradició i amb pinzellades d’altres llocs. Una rica i vibrant diversitat!”, han afegit.

L’entitat ha volgut agrair també els organitzadors la seva predisposició per a què tot anés bé, i especialment, els donatius que aniran destinats al projecte “A Mà”, que permetrà que artistes camerunesos formin professors de les escoles primàries i secundàries de la zona, per tal d’ensenyar tècniques sostenibles com son la ceràmica, la pintura i altres treballs de transformació artística de materials locals. L'objectiu del projecte és d'una banda conduir i estimular la gran capacitat creativa dels infants i joves durant la seva escolaritat, fent més complerta la seva educació de base, i de l'altre, encarrilar el potencial artístic de persones que desitgen formar-se per tal d'arribar a tenir una activitat professional treballant localment i evitant l'èxode rural vers les ciutats, que molt sovint és dur i fatal.