EUiA Terrassa aposta per la unió de les esquerres a les eleccions municipals

La Torre
23 d'octubre del 2014
Raül Martínez i Ivan Martos
Raül Martínez i Ivan Martos | EUiA

Aquest dissabte, Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa va celebrar l'assemblea local. Raül Martínez, responsable d'organització i candidat municipal d'EUiA de Terrassa, ha explicat que EUiA treballen per ampliar l'espai de l'esquerra transformadora sumant a la gent que lluitem al carrer i als diversos moviments socials. "Les properes eleccions municipals són una ocasió per donar una dimensió electoral a aquest nou espai. A EUiA sempre hem defensat una política d'aliances en base a la voluntat de sumar i treballar per millorar la vida de la ciutadania, sempre en base a un programa d'esquerres i transformador."

"EUiA aspirem a evitar que governi la dreta i a guanyar l'hegemonia dels valors i les polítiques clarament d'esquerres. Hem de ser capaços entre tots d'elaborar un marc unitari d'acció i programàtic, a partir de principis mínims". Entre els punts bàsics que consideren hi ha "la defensa dels serveis públics municipals, contra privatitzacions i a favor de remunicipalitzacions de serveis públics, com l'aigua (Mina) o els transports urbans; l'empoderament de la ciutadania, establint eines de participació, cogestió i codecisió ciutadanes reals; polítiques per a la reactivació econòmica i lluita contra l'atur i els desnonaments, de promoció de l'economia social, etc... o la defensa de l'interès col·lectiu general per sobre de l'interès privat: espai públic, convivència, transparència, defensa de drets i llibertats, etc".

Per a tot això, EUiA de Terrassa ja estant elaborant el seu propi programa per a la ciutat, i tenen la intenció de posar-lo en comú amb la resta de forces populars i d'esquerres de la ciutat. L'agrupació municipal aposta, doncs, per la "unitat de l'esquerra terrassenca per a transformar la ciutat, no per a jugar a l'alternança, sinó per a ser l'alternativa".

Passera de Mútua

D'altra banda, el coodinador local d'EUiA a Terrassa, Ivan Martos, ha mostrat el rebuig de l'assemblea local al projecte de la passarel·la de Mútua. "EUiA donem suport a les al·legacions que ha presentat la FAVT i la plataforma en defensa de la sanitat pública al projecte, i demanem al nostre Ajuntament que es replantegi el continuar donant suport. No és ètic retallar sous als professionals i tancar serveis i llits, quan Mútua vol fer aquest projecte innecessari i car". Així mateix, afirmen que "la ciutat de Terrassa no guanya res amb la passarel·la. Reclamem transparència en com Mútua gasta els diners públics, i apostem únicament per un sistema nacional de salut que sigui enterament de gestió pública".

Per finalitzar el coordinador Ivan Martos ha mostrat la solidaritat de l'assemblea cap als 3 terrassencs que tenen problemes amb la justícia per haver participat en l'organització del Multireferèndum, i reclama que s'aturi el procès judicial i els càrrecs, i demana que s'acceptin sempre aquest tipus de processos de participació ciutadana dins la normalitat.