Els treballadors dels autobusos de Terrassa protesten

Desenes de persones es concentren davant de l'Ajuntament en contra de l'adjudicació de la xarxa local de transport urbà a Moventis | Els treballadors se senten enganyats per l'equip de govern municipal per la manera com es va dur a terme el concurs

Lluïsa Tarrida
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 25 d'octubre a les 7:01h
Crits i pancartes han omplert el Raval aquest dimarts com a mostra de protesta
Crits i pancartes han omplert el Raval aquest dimarts com a mostra de protesta | Foto: Lluïsa Tarrida
Aquest dimarts al matí, desenes de treballadors del transport públic de Terrassa s'han concentrat al Raval de Montserrat com a mostra de protesta per la gestió de l'Ajuntament en l'adjudicació de la xarxa local de transport col·lectiu i urbà a la UTE Sarbus & TCC (Moventis).

Els empleats de Corporación Española de Transporte SA (CTSA), actual gestora del servei, consideren que el procés d'adjudicació no va ser just i va ser fruit d'un "error monumental" perquè el concurs "va vulnerar el principi fonamental d'imparcialitat de la taula de contractació". Enmig de xiulets i crits ensordidors, els treballadors han volgut deixar clar el seu malestar. Desenes de pancartes acusaven directament l'alcalde o els regidors Alfredo Vega i Carme Labòria com a responsables d'aquesta adjudicació i els titllaven de "mentiders" i d'enganyar als ciutadans.

La protesta ha transcorregut sense incidències. Cal recordar que el passat dia 29, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic es va pronunciar envers el recurs presentat per la Corporación Española de Transporte SA (CTSA) -actual gestora de la xarxa local de transport- contra el procés d'adjudicació del contracte de serveis públics de transport col·lectiu, públic i urbà de Terrassa a Moventis.

El pronunciament anul·la l'adjudicació i demana a l'Ajuntament de Terrassa que fonamentar més acuradament les motivacions de l'adjudicació en el corresponent informe tècnic.

El Tribunal però només ha acceptat aquesta al·legació, de les cinc que l'empresa gestora va realitzar. Des d'UGT consideren que "la transparència passa per desestimar la part contractant, i reiniciar tot el procés amb "unes bases molt més acurades i sòlides" que les que han regit tot aquest procés.
 

Els treballadors es queixen del concurs d'adjudicació Foto: Lluïsa Tarrida