Apple crea una targeta SIM única

Miquel Serrabassa
21 d'octubre del 2014
990_1413822018apple
990_1413822018apple

La presentació de l'iPad Air 2 que Apple va fer la setmana passada va posar especial èmfasi en el Touch ID i la reducció del gruix, però en cap moment va parlar d'una altra novetat que la companyia ha fet pública al seu web. Es tracta d'Apple SIM, una targeta universal que permetrà escollir entre diferents plans de diverses operadores, sense permanències i sense canviar la targeta del terminal.

Inicialment, Apple SIM es posa en marxa als Estats Units i el Regne Unit, on la companyia ha arribat a acords amb algunes operadores, i s'espera que el servei es vagi ampliant. D'aquesta manera, es podrà viatjar a l'estranger podent adquirir fàcilment plans de dades sense haver de passar per cap botiga. De totes maneres, podria haver-hi operadores a qui no els interessés aquesta opció, i dependrà del què facin les tradicionals i de si Apple decideix donar espai a les operadores virtuals.

Amb aquest moviment, Apple aconsegueix girar la truita: si anys enrere els terminals els bloquejaven les operadores per no poder-los canviar la targeta, ara és el fabricant del terminal qui facilita als usuaris el canvi entre operadores. Aquesta opció és interessant per Apple, ja que en sistemes com Android una eina així acabaria depenent, en la majoria dels casos, de cada fabricant, fet que pot dificultar que hi hagi una competència prou important, en aquest àmbit.