Els Minyons surten reforçats de la plaça de Sants

La colla de Terrassa planta sense problemes un 2d9fm, 3d9f i un 9d8 i espera amb ànsies la diada de Girona on pretén assolir el 3d10fm

Guillem Bargalló
19 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:16h
2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons
2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons | Foto: Guillem Bargalló
La diada del XXIIè aniversari dels Castellers de Sants ha convertit la plaça Bonet i Muixí en un nou escenari de gamma extra. Ho ha fet, a més a més, per partida triple, en una actuació on el 2 de 9 amb folre i manilles ha marcat una cita que el barri de Sants recordarà sempre. 

El gran protagonisme ha estat pels Castellers de Sants, que han assolit el seu primer castell de gamma extra. Els Borinots han arrencat la diada amb un bon 3 de 9 amb folre, mentre que en segona ronda s'han tret l'espineta amb el 4 folrat, que va quedar carregat al Concurs. En tercera ronda han encarat el gran repte del dia, la temporada i la seva història: el 2 de 9 amb folre i manilles. La torre ha pujat àgil, més segura que al Concurs i amb corda per estona. Els de Sants han sabut aturar un parell de rebrincades després de la carregada i defensar el castell, que s'ha completat amb més facilitat del que molts podien esperar. La cirereta ha arribat a la ronda de pilars, on han coronat el segon pilar de 7 amb folre del curs, aquest cop carregat. 
 
L'estructura de dos també ha guiat l'actuació dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Els malves hi confien molt i, de fet, han decidit obrir plaça amb aquest castell. La torre ha pujat moguda i fins i tot hi ha hagut dos cops amb acotxador col·locat que han fet trontollar el tronc. L'ofici de quarts, quints i manilles ha sabut calmar el castell i donar garanties per descarregar-la amb seguretat. Just després els Minyons han rodat el 3 de 9 amb folre, que pujarà un pis més just diumenge que ve i han tancat la millor actuació de la jornada amb un altre 9 de 8, castell que li tenen la mida presa i que han passejat arreu aquest 2014.

Els Castellers de Vilafranca han recuperat la torre de 9 amb folre i manilles, castell que aquest 2014 encara n' s'havien anotat. Era el gran repte de la cita i els Verds, amb baixes importants després del Concurs, han sabut defensar el castell, sobretot a manilles i quarts, i descarregar una altra torre de 9 emmanillada. Al dos, els ha acompanyat el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, castells que no han generat cap problema als Castellers de Vilafranca