Rentat de cara a Mercavallès

El Consell Comarcal adequarà les instal·lacions del mercat de fruites i verdures per millorar la seva imatge comercial i aconseguir una major eficiència energètica

La Torre
22 d'octubre del 2014
Actualitzat el 25 d'octubre a les 9:50h
La Comissió Permanent del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquesta setmana la licitació de les obres de millora de les instal·lacions del mercat comarcal de fruites i verdures, Mercavallès. El Projecte executiu ha estat redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal i té com a objectiu dur a terme un sèrie d’actuacions per a la reforma i millora de l’edifici del mercat que, a banda de millorar-ne el funcionament, també aconsegueixin una millor eficiència energètica de la instal·lació, alhora que es millora la seva imatge comercial. Les obres es portaran a terme durant l’any vinent.
 
Aquesta setmana s’ha aprovat l’expedient per a la contractació, mitjançant procediment obert, amb caràcter d’urgència, d’una persona jurídica que dugui a terme l’execució de les obres de reforma i millora. També s’ha aprovat el de clàusules administratives i tècniques particulars que ha de regir la selecció del contractista que ha de dur a terme l’execució dels treballs. L’import màxim de licitació és de  508.716 euros (IVA inclòs), que s’aplicarà al pressupost de l’ens comarcal pel 2015.
 
Eficiència energètica de l’equipament
 
El projecte executiu preveu la substitució de l’enllumenat existent per nou enllumenat amb tecnologia LED per a la millora de la qualitat lumínica interior i l’eficiència energètica de les instal·lacions. En l’àmbit de l’eficiència energètica també es preveu l’adequació de la instal·lació elèctrica de baixa tensió, d’acord amb l’acta d’inspecció tècnica obligatòria a la que s’ha sotmès la instal·lació.

A més a més es renovaran dels sanitaris i les aixetes amb l’objectiu de substituir les peces deficients i per  introduir mesures d’estalvi d’aigua.
 
El projecte preveu un nou revestiment de les façanes per conservació i millora de la seva durabilitat, però també de la imatge comercial de l’edifici. També es dotarà l’àrea de vendes d’un nou paviment continu de resines per així reparar la superfície existent i millorar les condicions de seguretat i salubritat, així com de la imatge de l’interior de l’edifici. 
En un altre ordre de coses es farà l’adequació de les instal·lacions de prevenció d’incendis i senyalització d’evacuació en cas d’emergència (1ª fase) en previsió de l’aplicació del PAU del mercat que s’està elaborant.

A banda de tot això es faran reparacions puntuals de la recollida d’aigües de la coberta i la connexió a la xarxa de clavegueram general per assegurar l’estanqueïtat de l’edifici; així com també reparacions puntuals de la tanca perimetral i pintat de les portes metàl·liques d’accés al recinte i a l’edifici per a millora de la seguretat i la imatge del conjunt.
L’aparcament del recinte es senyalitzarà per la seguretat dels vianants i es reservaran places per a persones amb mobilitat reduïda tal i com estableix la normativa.