Serveis Socials es defensa dels atacs de la PAH

L'Ajuntament afirma que el temps per aconseguir un habitatge cedit per les entitats financeres és d'una "mitjana de tres mesos" i que en la reunió amb la família desallotjada els havien dit que estarien a casa d'uns parents mentre s'esperaven

La Torre
20 d'octubre del 2014
Actualitzat el 26 d'octubre a les 12:03h
L'Ajuntament de Terrassa mitjançant Serveis Socials i el Servei de Polítiques Socials d'Habitatge ha emès un comunicat per explicar la seva versió dels fets denunciats aquest matí per part de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Terrassa. El Consistori ha volgut subratllar que "el mes d'agost es va atendre aquesta família de cinc membres amb tres menors perquè va perdre l'habitatge per una dació en pagament no negociada per l'Ajuntament, i per tant ens va arribar la família amb una pèrdua d'habitatge sense tenir coneixement previ".

Afirmen que Serveis Socials va valorar la situació i va "iniciar els tràmits per aconseguir un nou habitatge amb lloguer social, mitjançant el Servei de Polítiques Socials d'Habitatge i es va sol·licitar un habitatge al Fondo Social de la Vivienda". El Consistori manifesta que actualment el temps d'espera d'un habitatge cedit per les entitats financeres és d'una "mitjana de tres mesos". Durant aquesta espera des de Serveis Socials, afirmen, que es va acordar amb la família que s'ubicaria "en la seva xarxa familiar i per aquest motiu no s'aborda com a emergència immediata".

Aquest dijous a nit la família va decidir ocupar un habitatge de propietat d'un particular i la policia a demanda dels veïns el va aturar i derivar a la família a una pensió perquè tingués sostre aquella nit, comunicant-li que aquest divendres els atendrien a Serveis Socials. Aquest matí, s'ha atès aquesta família, la qual exposa que es troba sense habitatge ja que la situació ha canviat, i actualment ja no compta amb el suport familiar, i per tant es troba sense sostre. Serveis Socials afirmen que "immediatament s'ha activat el procediment d'emergència immediata i se'ls ha reubicat en un habitatge temporal aquest mateix migdia a l'espera de l'habitatge sol·licitat per l'Ajuntament al Fondo Social de la Vivienda".