Sàmper: «L'objectiu de CiU no és repetir 9 regidors sinó guanyar»

Josep Rull avala el nou candidat a l'alcaldia afirmant que "hem triat la millor persona per liderar un canvi de govern a Terrassa possible i necessari" | Miquel Sàmper renunciarà aquest dilluns a la presidència de l'advocacia catalana per centrar els seus esforços a donar-se a conèixer entre els egarencs

Lluïsa Tarrida
17 d'octubre del 2014
Actualitzat el 12 de febrer del 2015 a les 15:16h
L'advocat Miquel Sàmper envoltat de Josep Rull i del seu nou equip
L'advocat Miquel Sàmper envoltat de Josep Rull i del seu nou equip | Foto: Lluïsa Tarrida

Sàmper liderarà Convergència i Unió de cara a les eleccions municipals de 2015 Foto: Lluïsa Tarrida


Aquest divendres s'ha estat presentat oficialment el candidat a l'alcaldia de Terrassa per Convergència i Unió (CiU), Miquel Sàmper. Escollit per unanimitat tant per l'executiva de CDC com per la d'UDC, l'actual degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa i president del Consell d'Advocacia de Catalunya ha volgut agrair la confiança dipositada pel partit en un home que no és militant i que fins ara no havia estat involucrat en la política. L'acte ha comptat amb la presència del coordinador general de Convergència, Josep Rull, l'actual presidenta i portaveu de l'agrupació municipal, Mariona Vigués, i el vicepresident d'organització d'UDC Terrassa, Josep Maria Lladós.

"Accepto aquest repte amb la màxima il·lusió i amb un únic objectiu: guanyar el govern de Terrassa, i ho faré treballant amb el meu equip", ha volgut deixar clar Sàmper que primer de tot ha volgut explicar el per què la roda de premsa s'ha convocat al barri de Montserrat: "jo em vaig criar en aquest barri, quan els meus pares, immigrants, van venir a viure en un pis de protecció social de Terrassa. Estic compromès amb els meus origens, no me n'avergonyeixo pas".

El seu màxim avalador, Josep Rull, ha estat també en aquest dia al seu costat per explicar que "hem triat la millor persona per liderar un canvi que és possible i necessari en el govern municipal. És un candidat sòlid que té actitud i aptitud per obtenir un ampli suport. Per mi és un privilegi cedir-li el testimoni d'aquest equip tan potent". El fins fa poc president de CiU a Terrassa ha volgut subratllar que escollir una persona de fora el cercle convergent és un clar senyal que "el nostre partit està obert a totes les sensibilitats i origens diferents, volem seguir sumant" i assegura que "Sàmper és una persona que s'ha guanyat el prestigi que té, coneix els barris de la ciutat i ha demostrat un clar compromís social amb la gent". 

Sàmper és optimista i afirma que "l'objectiu a les municipals de 2015 no és repetir els nou regidors sinó guanyar. Sabem que serà difícil perquè hi haurà més partits amb representació dins del consistori però jo no em conformo amb els nou regidors, en vull més" i ha deixat anar que "estem oberts als pactes i acords que calgui si aquests suposen el millor per a la ciutat". En la presentació de credencials, l'advocat ha manifestat que "el meu compromís és clar amb el procés català però també en combatre la xacra de l'atur i amb la lluita pels drets socials. I tot des de la transparència i retent comptes a qui calgui". Miquel Sàmper renunciarà aquest dilluns al seu càrrec al capdavant de l'advocacia catalana i d'aquí aproximadament un mes i mig deixarà de ser el degà del col·legi de Terrassa.