Google presenta un nou Nexus i l'Android 5 «Lollipop»

També mostra una tablet de 9 polzades fabricada per HTC i el Player, per connectar al televisor

Miquel Serrabassa
18 d'octubre del 2014
Actualitzat el 20 d'octubre a les 11:43h
Els nous Nexus de Google: el 9, el 6 i el Player
Els nous Nexus de Google: el 9, el 6 i el Player

Google va aprofitar la jornada prèvia a la presentació d'Apple per presentar la seva nova ronda de productes. El nou Nexus 6 amb una pantalla de 6 polzades és l'estrella, fabricat per Motorola, amb una tablet de 9 polzades (Nexus 9) feta per HTC i Nexus Player, la competència de l'Apple TV tant en disseny com en funcionalitats, però amb les aplicacions i jocs de Google Play, i un comandament com els de consola opcional.

Android 5.0 Lollipop
 

Google ha presentat la nova versió d'Android, la 5.0 amb el sobrenom Lollipop


Cada presentació d'un nou terminal Nexus ve acompanyada per una nova versió d'Android. Enguany, la 5.0, de la qual Google ja n'havia parlat i que arriba amb novetats importants en el disseny, el tractament de les notificacions que ara són més configurables i una millora en la gestió de la bateria que li donaria fins a 90 minuts més.

Més informació


Nexus 6
 

El Google Nexus 6, fabricat per Motorola, amb una pantalla de 6 polzades


El Nexus 6 sorprèn per la mida, amb una pantalla de 6 polzades que l'acosta més al concepte de phablet que al de mòbil intel·ligent. Fabricat per Motorola, posa èmfasi en la càmera i en la pantalla, així com en la millora de bateria que suposa un terminal més gran. Estarà disponible a partir d'uns 500 euros a principis de novembre.

Més informació


Nexus 9
 

Google Nexus 9, la tablet de Google fabricada per HTC


HTC s'incorpora al mercat de tablets de darrera generació amb el Nexus 9, que com el seu nom indica té una pantalla de 9 polzades, i que tindrà com a opció una funda amb teclat incorporat. Es podrà reservar a partir d'aquest divendres als Estats Units amb preus que parteixen dels 312 euros, aproximadament.

Més informació


Nexus Player
 

Google torna a acostar-se al televisor amb el Player


La nova aposta de Google pel televisor és el Player, un aparell rodó i negre, amb un comandament a distància incorporat. Pensat sobretot per fer-lo funcionar amb un comandament amb pocs botons, es centra en el reconeixement de veu pel seu control de menús i opcions, però ofereix opcions com un comandament pensat específicament pels jocs que es poden instal·lar a través de Play Store. Arribarà a principis de novembre a uns 80 euros, amb el comandament opcional per 30 euros més.

Més informació