Actuació d'emergència de la PAH Terrassa per reallotjar una família

Un matrimoni amb tres fills van ocupar la nit de dijous un habitatge després d'esperar durant un mes que Serveis Socials els proporcionés un pis d'emergència social | La policia va presentar-se per fer-los fora i van acabar passant la nit en un hostal

Lluïsa Tarrida
17 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:31h
Aquest dijous a la matinada, la policia municipal va intentar desallotjar una família amb tres menors que havia ocupat un pis. Segons expliquen des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Terrassa, la família estava esperant una resposta des de feia més d'un mes per part dels serveis socials perquè els aconseguissin un pis d'emergència social. 

Davant el silenci administratiu, els cinc membres van decidir entrar a un habitatge buit per passar-hi la nit. El problema va ser que el pis no era propietat d'un banc, com ells es pensaven, si no d'un particular. A la nit, la policia municipal es va presentar per fer-los fora i va ser aleshores quan la PAH i va intervenir i després de mediar amb policia i ajuntament van aconseguir que es retiressin. 

La família ha passat aquesta nit en un hostal i aquest matí, juntament amb membres de la plataforma, han anat a serveis socials per "exigir que l'Ajuntament de Terrassa protegeixi el dret a la vivenda d'aquesta família de cinc persones". Finalment, al cap d'una hora, han sosrtit amb el compromís que "avui, el Mohamed i la seva família tindrà un pis d'emergència social" però avisen que si l'Ajuntament no compleix amb la paraula, "demà tornarem a venir a pressionar".

La PAH s'ha mostrat molt molesta amb la gestió de l'Ajuntament de Terrassa, que era coneixedora de la situació "des de fa mes d'un mes" i ha criticat en especial l'actuació de la regidora Lluïsa Melgares per haver permès que "la policia local desallotgés una família que va ocupar desesperada un pis perquè l'Ajuntament no li garantia cap habitatge".