A la catedral de Terrassa ja es pot guanyar la indulgència

La parròquia de la Mare de Déu del Carme i el monestirs de les carmelites descalces seran esglésies jubilars

La Torre
22 d'octubre del 2014
Actualitzat el 28 d'octubre a les 15:15h
Amb motiu de la concessió d’un any jubilar a les diòcesis de l'estat en ocasió del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, verge i doctora de l’Església, Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, ha decidit que a la seva diòcesi siguin esglésies jubilars, on es pugui guanyar la indulgència plenària, la catedral del Sant Esperit a Terrassa, la parròquia de la Mare de Déu del Carme a la ciutat egarenca, i els monestirs de carmelites descalces de la capital vallesana, i La Torreta (La Roca del Vallès).
 
Saiz Meneses inaugurarà aquest Any Jubilar amb la celebració de la Missa el dia 15 d’octubre a les 9 del matí a l’església del monestir de Jesús Diví Obrer i de Sant Josep Oriol de les Carmelites descalces a Terrassa.

Per la seva banda, Salvador Cristau, bisbe auxiliar, presidirà la Missa el mateix dia 15 d’octubre a les 10 del matí al monestir de la Mare de Déu de Montserrat i Sant Josep Oriol a La Torreta (La Roca del Vallès). El bisbe, en carta enviada als preveres i diaques, convida a la vegada a promoure en les parròquies el coneixement de la figura de Santa Teresa de Jesús.
 

Plaça Vella de Terrassa accés a la catedral  Foto: J.M.O.

 

La indulgència plenària, segons el Catecisme de l’Església, és «la remissió davant Déu de la pena temporal pels pecats, ja perdonats, pel que fa a la culpa, que un fidel disposat i complint determinades condicions aconsegueix per mediació de l’Església, la qual, com a administradora de la redempció, distribueix i aplica amb autoritat el tresor de les satisfaccions de Crist i dels sants». Les condicions requerides són participar de la Missa i combregar, confessar-se i pregar per les intencions del Papa.