Situació inacceptable de la sanitat a Terrassa

"L'agudització dels casos van a parar a Urgències. Les retallades van acabant amb la prevenció", denuncien des de la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Terrassa

​Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa
15 d'octubre del 2014

Un ciutadà de Terrassa ens informa de les dificultats per tenir una visita amb el seu metge de capçalera al Cap Rambla. Ell la va sol·licitar el 3 de setembre no li va ser donada fins al 24 de octubre, després de posar una reclamació el 3 d’octubre.

Ens explica que molts usuaris es queixaven. El seu retard no era pas l’únic. Sembla ser que la reducció horària durant el període estival ha tingut com a conseqüència aquests retards actuals. Per exemple la RX efectuada abans de l’estiu no la veurà el metge de capçalera fins al 24 d’octubre. Si aquesta RX evidenciava alguna patologia important, les retallades retarden qualsevol teràpia durant aquest temps.

El CAP Rambla ha retirat la possibilitat de tenir una “hora espontània” quan el teu metge de capçalera no tenia possibilitat de donar una visita immediata. Aquest mateix pacient ens confirma que també el pneumòleg del CAP Rambla s’ha evaporat. Aquest era un recurs que permetia un control periòdic dels malalts crònics. Ara són enviats a Consultes Externes de Mútua i donats d'alta per ser controlats pel metge de capçalera, a menys que la malaltia s’aguditzi. I així retrocedim. L'agudització dels casos van a parar a Urgències. Les retallades van acabant amb la prevenció.

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa