Miquel Sàmper és l'alcaldable de Convergència a Terrassa

L'assemblea de CDC decideix que l'actual president del Consell de l’Advocacia Catalana ocupi el lloc de Josep Rull i sigui el candidat a les eleccions municipals de maig de 2015

Joan Manel Oller
14 d'octubre del 2014
Actualitzat el 12 de febrer del 2015 a les 15:18h
Miquel Sàmper
Miquel Sàmper | Foto: CICAC

El gran misteri s'ha revelat aquest dimarts: Miquel Sàmper és l'home que Convergència de Terrassa ha triat per substituir Josep Rull com a alcaldable a Terrassa, com ja va avançar La Torre. L'assemblea de CDC s'ha reunit i ha decidit, per unanimitat, que el president del Consell de l’Advocacia Catalana sigui el candidat a les eleccions municipals de 2015, més obertes que mai a la ciutat. El comitè executiu ha fet una proposta a l'assemblea, que havia de votar "si", "no" o en blanc. Ara els socis d'Unió hi hauran de donat el seu vist-i-plau.

Fa dues setmanes, el comitè executiu va aprovar aquesta proposta, també per unanimitat. En el grup hi ha tota la resta de possibles candidats, i cap es va autoproposar. L'opinió generalitzada era que Sàmper era la millor opció.

Val a dir que el jurista egarenc ja no podia presentar-se a degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, un càrrec que ocupa des del 2006, segons marquen els estatuts de l'entitat, ja que haurà esgotat els dos mandats. L'any 2010, la seva va ser l'única candidatura que es va poder votar.

Miquel Sàmper, nouvingut a la política, ha tingut més suport des d'un principi que la resta de membres de la formació nacionalista que entraven a les travesses, com l'actual portaveu del grup municipal, Mariona Vigués, i els regidors Carles Oriach Font -president del partit a Terrassa, que el juny ja havia dit que no- i Pere Soler Campins -director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat i gran amic del nou alcaldable-. Sàmper comptava amb l'aval de Josep Rull, amb el que havia mantingut reunions al Parlament de Catalunya

Com a curiositat, un dels companys del despatx d'advocats on treballa Miquel Sàmper, al carrer de la Unió, és el líder del PP, Gabriel Turmo, que ja ha fet una piulada.
 


Una de les tasques fonamentals de l'alcaldable en els propers mesos serà fer carrer, per a que la ciutadania el conegui.