Els Minyons de Terrassa volen fer el 3 de 10 a Girona

Els malva preparen tres assajos especials, un al carrer, a la plaça Vella, per fer una exhibició estelar a la plaça del Vi de la capital del Gironès, on podrien portar tres castells de gamma extra

Joan Manel Oller
10 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:47h
Presentació de la campanya
Presentació de la campanya | J.M.O.
Lloc i dia: Girona, 26 d'octubre de 2014, Fires de Sant Narcís. És el moment que han escollit els Minyons de Terrassa per portar a plaça el 3 de 10 amb folre i manilles. La plaça del Vi ha estat sempre un lloc talisma pels malva i ara hi duran una de les construccions més espectaculars. Per a anar a Girona amb totes les garanties, la colla de carrer del Teatre ha preparat assajos especials. Un es farà a la plaça Vella el dia 18 d'octubre a les sis de la tarda, i els altres dos al local, el 23 i el 24, a les deu del vespre, i poc abans de l'exhibició gironina.

Guillem Comas, cap de colla, afirma que afronten el 3 de 10 amb folre amb tota la confiança del món, amb 15 3 de 9 amb folre fets aquesta temporada, i amb un bon treballa realitzat les darreres setmanes. Però reconeix que no n'hi ha prou, que falta un puntet més, i que passa per la col·laboració de la ciutadania, per portar 600 terrassencs a la plaça del Vi. I per fer-les participar dels assajos i aconseguir que descobreixin el món dels castells. En aquest sentit, Jordi Burés, vicepresident, reconeix que costa atraure gent nova, i que poques vegades n'entra per la porta de la seu social. Per aquesta raó, s'ha plantejat l'assaig al carrer, i per visualitzar el món dels castells.

Girona ja ha vist un intent i un intent desmuntat de 3 de 10 amb folre i manilles, i els egarencs esperen que a la tercera vagi la vençuda. La plaça, sempre respon, i ha gaudit de bona part de les millors construccions dels malva. Sempre hi ha hagut boina entesa i un idil·li.

Guillem Comas no vol avançar encara amb què s'acompanyarà el 3 de 10, però el 2 de 9 amb folre i manilles és una opció interessant, sense descartar el pilar de 8 amb folre i manilles. Anar a Girona amb tres gamma extra no es descarta. Primer, però, els membres de la tècnica parlen d'anar pas a pas.