Any de reptes per al sènior de waterpolo del CN Terrassa

La Torre
02 d'octubre del 2014
Nart ha subratllat que les noves incorporacions faran canviar l'estil de joc Foto: CNT

L’Aula del Club Natació Terrassa ha acollit aquest dijous la roda de premsa prèvia a l’inici de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina que arrencarà dissabte. 
 
L’acte ha aplegat el tècnic Dani Nart i dos dels jugadors de l’equip, els egarencs Ricard Alarcón i Óscar Aguilar. Tots tres han mantingut un discurs optimista i ambiciós, tot admetent que l’Atlètic-Barceloneta, l’actual campió d’Europa, és el favorit. 
 
Nart ha subratllat el bon rendiment que ha mostrat la plantilla les darreres temporades. “Disposem d’un nucli sòlid de jugadors de la casa, cosa que ens ha permès seguir en les posicions de privilegi en un context de recessió econòmica. Malgrat les retallades que s’han produït, el grup ha respòs a la perfecció i ho continuarà fent”. L’entrenador terrassenc considera que les incorporacions de dos waterpolistes contrastats com Rubén de Lera i Fran Sánchez i d’un jove boia en formació com Agustí Pericas “milloren la plantilla”. 
 
Aquestes novetats comportaran un canvi en el model de joc. “Serà un procés del qual en veurem els resultats més endavant. L’equip il·lusionarà”. Nart ha recordat, no obstant, el contratemps que suposa la baixa de llarga durada de Jordi Pérez, que s’està recuperant d’un trencament del lligament creuat anterior del genoll dret. 
 
Respecte als rivals, el tècnic local ha remarcat el paper de favorit del Barceloneta, si bé és cert que la resta d’equips “ens anem apropant”. Nart considera que la derrota marinera en la final de la Supercopa d’Espanya contra el Sant Andreu reflecteix el creixement dels rivals, malgrat que el Barceloneta no va poder comptar amb el porter López Pinedo ni amb waterpolistes tant importants com Perrone, Echenique, Munárriz o el brasiler Bernardo. 
 
L’entrenador del Natació entén que, ara mateix, el conjunt de Chus Martín és més vulnerable que a la segona volta. “Al marge de les baixes que el condicionen, comptaran amb l’estímul de la competició europea, que sempre apuja el nivell d’un equip. Dit això, pensem que li podem discutir un títol”.
 
Alarcón i Aguilar transmeten ambició
 
Al seu torn, els jugadors Ricard Alarcón i Óscar Aguilar han transmès ambició en les seves intervencions. Alarcón ha recordat que, en la recent eliminatòria de Copa Catalunya, l’equip va estar a punt de batre el Barceloneta. “Vam estar molts minuts per davant, però ens va faltar un plus en el darrer període per rematar la feina. Dissabte tenim una gran oportunitat per batre’ls. És cert que vindran ferits en l’orgull per la derrota a la Supercopa, però hem de treure profit de les seves baixes. Hem d’afrontar la lliga amb les màximes expectatives”. 
 
Aguilar s’ha expressat amb la mateixa determinació. “Seria molt important sumar els tres punts dissabte. Les baixes que tenen ens obren una escletxa de la qual no disposarem a la segona volta”. El jugador terrassenc creu que estem davant d’una lliga amb un equip “de referència” com el Barceloneta i un grup d’equips per darrere “que estan creixent i que estan cada cop més igualats”. Aguilar opina que la plantilla “és millor que la de l’any passat” i que cal travessar un procés d’adaptació “lògic” al nou estil de joc que vol implantar el tècnic Dani Nart. I és contundent respecte al deute del waterpolo amb l’equip. “Ens mereixem un títol. Seria la cirereta del pastís després de molts anys a l’elit i obriria el camí perquè n’arribessin més”.