Laura Gamell, al Campionat del Món de Gimnàstica Artística

La Torre
02 d'octubre del 2014
Gamell (la primera a l'esquerra), amb el combinat estatal Foto: M.A.G.

La gimnasta terrassenca Laura Gamell ha viatjat amb la selecció espanyola de gimnàstica artística a la ciutat xinesa de Nanning on està preparant el Campionat del Món de Gimnàstica Artística que tindrà lloc del 3 al 12 d’octubre. L’egarenca, que és la més jove de l’expedició, és l'única representant catalana i la segona gimnasta de la ciutat que participa en uns Mundials, després que ho fes Marta Cusidó el tombant de segle.

Gamell afronta aquest repte amb el premi que suposa haver estat convocada just el primer any en el màxim nivell de competició. Aquest és el primer mundial classificatori per als Jocs Olímpics de Rio, que constitueix l’autèntic objectiu de l’equip estatal, després de dos cicles olímpics sense aconseguir la classificació. En aquest mundial es produeix un primer tall de 24 seleccions, les quals es disputaran la classificació definitiva en els Mundials de 2015 que tindran lloc a Glasgow.

Després del bon paper realitzat en el darrer Campionat d’Europa, en el qual Gamell també hi va prendre part, les aspiracions de l’equip són màximes, tot i la seva gran joventut, i aconseguir passar el primer tall sembla a l’abast. Malgrat això, també ha de servir per veure on es poden situar les expectatives de cara al proper Mundial, que serà el definitiu.

Dissabte i diumenge es disputaran les classificacions, i a partir de dilluns les finals individuals, per equips i per aparells. La selecció estatal competirà en la segona subdivisió, la matinada de diumenge.