Nou rècord per a Xavi

El futbolista de Terrassa es va convertir aquest dimarts en el jugador amb més partits de la història de la Lliga de Campions, amb un total de 143

La Torre
01 d'octubre del 2014
El migcampista del FC Barcelona més llorejat, el capità del primer equip, Xavi Hernández, s’ha convertit en el jugador amb el rècord de més partits jugats des de la fase de grups a la final de la Lliga de Campions. Ni més ni menys que 143 xocs ha disputat amb el Barça al màxim campionat europeu. El de Terrassa ha estat, sens dubte, el referent de l’equip a Europa durant gairebé setze temporades; i encara segueix com a peça angular del Barça. Com ho ha demostrat avui, quan ha entrat al terreny de joc al minut 67 en substitució de Rakitic, prenent el braçalet de capità de mans d’Iniesta.
 
El viatge de Xavi a la competició va començar quan tot just tenia 18 anys, el 16 de setembre de 1998, substituint el brasiler Giovanni al minut 67. L'escenari del seu debut a Europa no va poder ser més adient: Old Trafford, al ‘Teatre dels somnis’, contra el potent Manchester United dels 90. En aquella ocasió, Luis Enrique, el seu actual entrenador, va assegurar un punt pels barcelonistes. La història de l’egarenc havia començat; i el seu primer gol va arribar divuit mesos més tard, contra l’Hertha de Berlín, el 15 de maig de 2000; la temporada en què el Barça va arribar fins a les semifinals de la mà de Louis Van Gaal.

Baixa a París
 
D'ençà de les seves primeres aparicions a la competició fins a la primera final de l’equip a la Lliga de Campions el 2006, Xavi es va convertir en uns dels puntals habituals del FC Barcelona. Malauradament, a la Final de París, el migcampista va ser baixa. No va ser fins al 25 de maig de 2009, a Roma i contra el Manchester United, en què va poder desplegar tot el seu enginy i mestria en una final. De fet, seu va ser la centrada que va rematar Messi de cap i que donava el tercer títol del FC Barcelona a la Lliga de Campions. Xavi va ser un dels protagonistes d’aquella final.
 
I fins avui, contra el PSG al Parc del Prínceps, en què Xavi Hernández ha esdevenit el jugador amb més partits de la història de la Lliga de Campions. 143 partits avalen la figura de l’egarenc. El segon jugador en aquesta llista és Raúl González, amb 141 partits; el tercer, el gal·lès Ryan Giggs, amb 141; el porter Iker Casillas és el següent, amb 140. I Clarence Seedorf, un trota-mons del futbol europeu, amb quatre títols guanyats amb tres equips diferents, va jugar 125 partits a la Lliga de Campions.