2.500 persones criden a Terrassa sota una pluja torrencial: «Volem votar»

Un riu de paraigües de tots els colors que tapaven les samarretes grogues s'obrien des del Mercat de la Independència fins a la placeta de la Font Trobada

J.M.O.
30 de setembre del 2014
El Raval ple de paraigües Foto: Cristóbal Castro

Mai a la vida s'havien vist tants paraigües oberts al raval de Montserrat. Uns 2.500 pel cap baix. La concentració de suport a la consulta del 9-N ha desbordat totes les previsions. Ni la pluja torrencial que ha caigut al llarg de tot l'acte ha pogut amb el desig dels terrassencs de mostrar el seu rebuig a la decisió dels magistrats de Madrid de rebutjar-la.

Hi havia gent al mig del Raval, als porxos, al carrer Cremat, davant del Mercat de la Independència, a Unió... Era un riu de paraigües de tots els colors que tapaven les samarretes grogues. I entremig, sobresortien un munt d'estelades. Ha estat una de les concentracions més grans que s'han fet al cèntric espai terrassenc. La festa ha acabat amb el Cant dels Segadors i el ja clàssic "Visca la terra... lliure". El raval de Montserrat de Terrassa ha estat un clam.

"El 9-N votarem i els catalans decidirem lliurement el nostre futur a les urnes", es cridava, barrejat amb el càntic "In... inde... independència". El Tribunal Constitucional ha suspès la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria de la consulta i els terrassencs han respost amb una concentració multitudinària al rovell de l'ou de la ciutat tot i ploure a bots i barrals.

"Ens volen prendre el dret a vot. I no podran res davant un poble unit, alegre i combatiu", es repetia entre els concentrats. "El Tribunal Constitucional no ens representa", "Això no és democràcia" i "Volem votar", han estat algunes de les consignes més repetides aquest vespre 30 de setembre.

Entre els concentrats hi havia gent d'Arran, CUP, ERC, JERC, CiU, ICV-EUiA i Podem, d'Òmnium Cultural i ANC, i d'entitats ciutadanes com el Centre Excursionista.