Panasonic compra el 49% de Ficosa

Ambdues companyies han acordat continuar les negociacions per enfortir el seu capital, el negoci i la col·laboració tecnològica en el futur

E.P.
30 de setembre del 2014
576_1338974006_MG_5539_retocada2
576_1338974006_MG_5539_retocada2
L'empresa japonesa de tecnologia Panasonic ha signat aquest dimarts un acord amb Ficosa per adquirir el 49% de les accions de la multinacional catalana de components d'automoció.

Segons ha informat Ficosa en un comunicat, l'entrada de Panasonic al capital de l'empresa amb seu a Viladecavalls es materialitzarà amb una combinació entre una subscripció de noves accions emeses, l'adquisició d'accions pròpies i la compra d'accions de Ficosa Inversió, el principal accionista de Ficosa.

No ha transcendit l'import de l'operació, encara que la setmana passada Panasonic ja va anunciar que estava negociant a l'adquisició de part del capital de Ficosa per un import entre els 20.000 i els 30.000 milions de iens -entre 144 i 216 milions d'euros al canvi actual-.

Segons ha informat Ficosa, ambdues companyies han acordat continuar les negociacions per enfortir el seu capital, el negoci i la col·laboració tecnològica en el futur. Ficosa i Panasonic tenen previst iniciar aquesta aliança de capital i de negoci comercial a la fi de març de 2015, sempre subjecte a l'aprovació de les autoritats antimonopoli corresponents.

Segons han explicat a Europa Press fonts properes a la companyia catalana, els accionistes de Ficosa han aprovat per unanimitat l'operació, la qual cosa suposa que les dues famílies accionistes, els Pujol i els Tarragó, han arribat a un acord per a l'entrada d'un accionista extern per primera vegada en la història de l'empresa catalana. Les mateixes fonts han assenyalat que la família Tarragó, que posseeix el 44,38% del capital de Ficosa i no participa de la gestió del grup des de 2011, encara no ha decidit si mantindrà les seves accions en la companyia.