Arrossars de La columna del Drac

Romain i Cèlia
30 de setembre del 2014
Els camps d'arrossars a la Xina Foto: Romain i Cèlia

A Dazhai, a 70 quilòmetres de Guilin, s’hi troben els arrossars coneguts amb el nom de “La columna del drac”. Encara no havíem vist gaires terrasses d’arròs (i això que n’havíem menjat quilos!) i vam decidir anar-hi.
 
Un cop al poble, un camí estret va passant entre els diferents nivells de cultiu i permet d’arribar, en 45 minuts, als principals punts de vista. La majoria d’hotels i pensions es troben a aquesta mateixa zona, així que millor no agafar una maleta grossa si no la voleu carregar! (l’alternativa és confiar-la a les senyores del poble, que us la pujaran per 30 yuans). Nosaltres vam decidir passar la primera nit a baix, a Dazhai poble, i la segona a dalt, amb la qual cosa vam poder deixar la maleta a la primera pensió.
 
El recorregut per veure els tres punts de vista principals es pot fer fàcilment en dues hores. El camí és estret, sense gaire gent, i va pujant i baixant suament. A la dreta, les terrasses d’arròs es despengen cap a la vall, vencent el desnivell a base d’escales i formes sinuoses. Si mirem bé i estem inspirats, potser trobem la relació amb els noms que els hi han posat, alguns més encertats que d’altres: “seven thousand steps to the heaven”, “stars dancing with the moon”, o encara ” one dragon and seven tigers”…
 
En fi, no volem imaginar com serà la zona d’aquí a deu anys. Segurament igual de maca però menys verge i amb molts grups de turistes amb micròfon i guia amb bandereta (d’aquells que ens agraden tan). De moment, el lloc és preciós i molt agradable per passar-hi un parell de dies. La sortida de sol al matí, il·luminant les tiges tendres banyades de rosada va ser fantàstica, i l’arròs excel·lent!
 
Els camps d'arrossars a la Xina Foto: Romain i Cèlia