El Festival TNT clou amb 3.400 espectadors

El Terrassa Noves Tendències han estat quatre dies intensos on s'han pogut veure 23 espectacles i 49 funcions

La Torre
29 de setembre del 2014
Juan José Ballesta va ser un dels protagonistes d'aquest cap de setmana del TNT Foto: Cristóbal Castro

El Festival TNT 2014 ha posat punt i final a l’edició d’enguany amb una proposta per als més petits. Avui dilluns, el Teatre Principal de Terrassa ha obert les seves portes a un públic escolar amb la voluntat d’apropar les noves tendències en les arts escèniques a totes les edats i targets. Amb l’estrena de la coproducció Alicia de la companyia Thomas Noone Dance s’ha donat per acabada la 12a edició d’un TNT explosivament interessant i complert.
 
Han estat quatre dies intensos on s’han pogut veure 23 espectacles (13 dels quals eren estrenes) i 49 funcions; una programació d’alta qualitat que ha convertit aquesta edició en la millor en tots els sentit segons l’organització del festival. 
 
Amb un total de 3400 espectadors a sala, amb un 91% d’ocupació mitjana (i un 97% sense comptar els sitespecifics) i "amb una afluència massiva als espectacles de carrer podem qualificar aquest TNT com a èxit rotund", segons els organitzadors. Han estat 25 les funcions que han tingut un 100% d’ocupació, i espectacles com el de Cris Blanco, Atresbandes o David Espinosa van exhaurir les entrades el mateix dijous que iniciava el festival. De fet es va obrir una nova funció de Much Ado About Nothing a causa de l’alta demanda.
 
Com a element a destacar, el TNT 2014 ha congregat diversitat de públic, programadors i companyies professionals, convertint-se així en punt de trobada indiscutible pel sector. No obstant, l’increment més significatiu ha esdevingut l’afluència de programadors de l’Estat Espanyol. En xifres generals, han assistit 58 programadors, un 14% internacionals, un 20% provinents de l’Estat Espanyol i el 66% restant de Catalunya.