Sant Miquel de Toudell celebra un aplec passat per aigua

La Torre
29 de setembre del 2014
La missa va acollir prop de dues-centes persones Foto: Albert Oliet

Aquest diumenge, va tenir lloc l'Aplec de Sant Miquel de Toudell a Viladecavalls. Els actes van començar a les deu del matí quan va sortir de davant de la parròquia de Sant Martí de Sorbet de Viladecavalls un grup que va fer una caminada a peu fins a l'Ermita, en un recorregut de practicament 3 km. Tot seguit a l'Ermita els organitzadors ja estaven preparant tota la infraestructura necessària pels diversos actes tot i que ja veien que les amenaces de pluja eren cada cop més evidents.
 
A les onze del matí va començar la missa. Aquesta es va celebrar a l'exterior de l'ermita perquè a l'interior no hi ha l'espai suficient per a tots els assitents. Per això es va treure la imatge de Sant Miquel i es va col·locar l'altar davant de la façana. Unes 200 persones van assitir a aquesta missa que va ser oficiada per Mn. Joan Làzaro, nou rector de la Parròquia de Viladecavalls, acompanyat per Mn. Albert Mikhail, diaca de la parròquia i Mn. Josep Esplugues arxiprest de Terrassa. 
 
També van assitir autoritats de l'Ajuntament de Viladecavalls, concretament la regidora de cultura Dolors Salmerón. El temps va acompanyar durant la celebració de la missa, i es van cantar moltes peces musicals com els goigs de Sant Miquel de Toudell, escrits i musicats per membres de l'Associació. Després de la misa es va oferir a tots els assitents un esmorzar popular, amb pastes, begudes, cafè i mistela. Aquest any com a novetat els membres de l'associació van posar a la venda unes bosses amb un dibuix de l'Ermita encarregades a Fupar.
 
Els paraigües van ser protagonistes de l'aplec Foto: Juan Luis del Campo

Era l'hora del ball de l'Esbart Egarenc del Social de Terrassa, ja tenien el vestuari apunt però va començar a ploure amb massa intensitat. Tot i la bona disposició dels dansaires i de l'organització es va haver d'anul·lar l'acte. De totes maneres la paella pensada per a 300 començals ja s'estava cuinant. Va caldre posar un toldo i els cuiners van continuar preparant l'arròs popular.
 
Tot i que els actes van haver de suspendre's, es va citar a tots els que havien adquirit els tiquets  del dinar que a les dues del migdia tornessin i així es podien endur el menjar a casa.
 
Des de l'organització no es recorda amb tots els anys que es porta celebrant l'Aplec unes pluges tant fortes i continuades. Algun any s'havia celebrat la missa amb paraigües però mai s'havia arribat a anul·lar part  dels actes festius. De totes maneres volen agrair "a tots els assitents per la seva col·laboració, comprensió i paciència i en especial als cuiners que en unes condicions difícils varen poder preparar una espectacular paella".
 
Malgrat la pluja, la paella popular es va realitzar Foto: Juan Luis del Campo