Ballart: «N'hi ha que em diuen independentista, i es queden tan amples»

L'alcalde de Terrassa parla sobre el seu paper i el del consistori en tot el procés sobiranista i afirma que "a mesura que avanci la consulta i el procés, "anirem prenent decisions"

La Torre
29 de setembre del 2014
El Ple municipal del passat dijous va donar llum verda a una proposta de resolució presentada per CiU i ICV-EUiA a favor de la consulta. 12 vots a favor, 4 vots en contra (del PP) i 11 abstencions, del PSC, que van possibilitar l’aprovació de la proposta. La votació havia aixecat molta expectativa per la incògnita de què acabarien fent els socialistes egarencs.
 
En el seu blog, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, explica els motius de la decisió del seu partit sota el títol "L’Ajuntament de tothom: independentistes, unionistes, federalistes...". Ballart manifesta que els regidors socialistes, "després de parlar-ne molt a fons, hem decidit la postura que ens ha semblat més coherent amb les diverses –i absolutament respectables- opinions a dintre del nostre grup. També hem tingut en compte els interessos de Terrassa i de Catalunya en aquest moment històric, amb generositat i seny. També hem escoltat el clam majoritari a la societat catalana a favor de la consulta. I finalment, hem estat coherents amb el nostre compromís: no farem res per obstaculitzar una consulta legal".
 
L'alcalde afirma que "tothom pot dir el que pensa, faltaria més, però això també val per a mi: tinc dret a dir el que penso, a pensar el que vulgui i a intentar convèncer a la majoria de terrassencs i terrassenques. I tinc el deure d’escoltar i respectar les altres idees, cosa que faig sempre, de la mateixa manera que tinc el dret a ser respectat". Així mateix, Ballart recrimina aquells que el titllen "d'ambigu, com si tinguessin la potestat divina de decidir què han de pensar o fer els altres en una democràcia. Certes persones pretenen que tot ha de ser molt simple i radical, que no és moment per a matisos. I t’acusen d’ambigu simplement perquè no penses com elles han decidit: defensen el dret a decidir i d’entrada ja volen decidir per tu".
 
També subratlla que "N'hi ha que em diuen 'independentista', i es queden tan amples. D’altres em classifiquen com a 'unionista' o fins i tot com a 'traïdor'. I encara coses més gruixudes i fins i tot insults, força desagradables. Però no per això deixaré de respectar les opcions diferents a la meva ni renunciaré a una de les funcions fonamentals d’un alcalde: defensar les llibertats, la democràcia, el respecte, el civisme, la convivència".
 
Sobre algunes crítiques rebudes per part d'un partit municipal, Ballart ressalta que "El compromís que he assumit: ser l’alcalde de tothom, que l’Ajuntament sigui sempre de tothom, que sigui la casa dels independentistes, dels unionistes i dels federalistes". 
 
I sobre els esdeveniments futurs, l'alcalde apunta que "a mesura que el procés de la consulta avanci i es concreti, a mesura que es produeixin les reaccions que això pugui generar, a mesura que aclarim el panorama entre tots i totes i anem veient cap a on anem i quines conseqüències pot tenir, anirem prenent decisions".