Una conductora, atrapada per l'aigua sota un pont

Els Bombers han fet 25 sortides a Terrassa relacionades amb les fortes pluges d'aquesta tarda

J.M.O.
28 de setembre del 2014
Els Bombers han ajudat a treure el cotxe de sota el pont Foto: Cristóbal Castro

Les fortes pluges que estan descarregant sobre Terrassa han obligat als Bombers a fer 25 sortides a Terrassa. Una conductora ha quedat atrapada per l'aigua sota un pont a l'avinguda del Vallès, a l'altura de la carretera de Rubí. La dona ha sortit pel seu propi peu però els Mossos han avisat els Bombers per treure el vehicle. La zona se situa a tocar de l'aiguabarreig entre les rieres de les Arenes i del Palau. La dona sembla ser que s'ha espanta en passar per sota el pont, ha baixat i ha deixat el vehicle.

Fins a les nou del vespre havien caigut 90 litres per metre quadrat, informa Ramon Navarro. Des de Bombers s'indica que les actuacions han estat relacionades amb inundacions de pàrquings, embornals tapats i terrats on s'havia acumulat aigua i es filtrava cap als habitatges.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 18.00 hores 393 trucades relacionades amb les pluges (entre les 12 i les 18 hores). La majoria de les trucades s’han fet des de la demarcació de Barcelona: 94 des del Baix Llobregat, 117 des del Vallès Occidental i 131 des del Barcelonès.
 
La majoria de trucades al 112 s’han fet per inundacions de baixos i garatges, embornals desbordats, filtracions i incidències viàries a causa de les fortes pluges.
 
El 112 ha derivat 96 avisos als Bombers de la Generalitat relacionats amb les pluges entre les 15.00 i les 17.30 hores. Per regions metropolitanes: 48 han estat a la Nord, 45 a la Sud, dos a la Regió Centre i un a Tarragona. Del total de serveis, 46 han estat a la comarca del Vallès Occidental i 31 d’ells al Baix Llobregat.

Els Bombers de la Generalitat ha rebut l’avís a les 17.24 hores d’un despreniment d’un mur a Corbera de Llobregat. Sembla que s’ha desprès un fragment d’uns 4 metres d’una paret mitjanera i no ha causat cap ferit. Dues dotacions de bombers s’han desplaçat fins el lloc del sinistre.
 
El telèfon 112 ha rebut també una trucada amb origen a Sabadell, indicant que un vehicle amb dos ocupants hauria estat arrossegat per l'aigua i els serveis d'emergència estan actuant a hores d'ara per assistir-li.
 
Protecció Civil de Barcelona ha activat aquesta tarda (a les 16:55 hores) el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Risc d'Insuficiència Drenant en fase d’alerta a causa de les fortes pluges registrades a la ciutat. L’Ajuntament ha informat que fins a les 17.30 h, els Bombers de Barcelona han realitzat 30 serveis relacionats amb les precipitacions.
 
Segons informació del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avui s’ha superat el nivell d’intensitat de pluges de 20 l/m2 en 30 minuts a Barcelona (27 l), Sabadell (22 l), al Prat de Llobregat (20 l), Vallirana (Baix Llobregat) (25 l). En aquest episodi de pluges, Vallirana ha recollit 105 l/m2 i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona també s'estan recollint uns 60 l/m2 de pluja acumulada.
 
A causa de les fortes pluges, els cabals dels rius Anoia i Llobregat està creixent i, tanmateix, està augmentant el volum de desguàs als embassaments que, de moment, es manté dins d’un nivell normal.