El PSC de Vacarisses, a favor de la consulta del 9-N

El ple de l'Ajuntament aprova per àmplia majoria la resolució de suport al referèndum

Lluïsa Tarrida
25 de setembre del 2014
El ple de Vacarisses ha aprovat aquest dijous al vespre la moció de suport a la consulta del 9-N amb 12 vots a favor i un vot en contra. Malgrat ser un municipi adherit a l'AMI i tenint en compte que la moció estava justament impulsada des de l'Associació, no era del tot clar si Vacarisses acabaria votant favorablement o no a la consulta.

L'equip de govern (UPiV i VxV) s'ha mostrat clar i ha dit un 'sí' rotund. A ells se'ls hi ha afegit els regidors de CiU i ERC i també les dues regidores del PSC. D'aquesta manera, només el regidor del PP hi ha votat en contra. Segons el seu representant, Mariano Méndez, “aquesta proposta "pretén anar contra la llei”. “Per a nosaltres, queda clar que UIPV es destapa com a partit independentista i prepara el camí per pactar amb ERC a les properes eleccions municipals"”, va assegurar el regidor popular. El segon tinent d’alcalde, Salvador Martín, li va respondre: “"UIPV no és un partit independentista; és un partit democràtic”".

En canvi, el grup socialista va emetre-hi un vot favorable afirmant que "defensem la consulta i que s’'ha d’escoltar la veu del poble, però legalment"”, va puntualitzar la regidora del PSC Laura Sánchez. Per la seva banda, el regidor republicà, Toni Masana, va afirmar que "“ens trobem davant una demanda popular: el poble de Catalunya vol votar. Després d’això, ni lleis ni punyetes"”. I el convergent Ricard Reollo va remarcar que “"estem vivint un moment solemne"”.