És l'Ajuntament de Terrassa una institució compromesa?

"On és el ple extraordinari que més de 600 ajuntaments de tot Catalunya han realitzat o realitzaran al llarg de la setmana?", es pregunta el militant de les JERC Oriol Guerrero

​Oriol Guerrero
25 de setembre del 2014
Actualitzat a les 10:21h
Si fa uns mesos, el govern de la ciutat de Terrassa es posicionava en contra de la consulta del 9N; l’alcalde Jordi Ballart, canviant d’opinió, anunciava a Joana Ortega, fa uns dies, que no seria ell qui posaria “pals a les rodes” al procés -això sempre dins la “legalitat”-.

Si més no, ara, per part de l’Ajuntament només flueixen les paraules. On són els fets? On és el ple extraordinari que més de 600 ajuntaments de tot Catalunya han realitzat o realitzaran al llarg de la setmana? Ara es veu que és l’Ajuntament a qui li han de fer la feina altres partits, partits que han elaborat una resolució en suport de la consulta, que es presentarà en dissetena posició en l’ordre del dia del ple ORDINARI.

I posem ordinari en majúscula perquè el fet que tractin d’ordinari el procés més important dels últims 300 anys de la història de Catalunya posa en dubte el ple compromís que diu que té l’Ajuntament amb el país. Finalment, i tornant al tema anterior, ens agradaria saber quina és la “legalitat” de la qual parla el Sr. Ballart.

És més legítima la legalitat d’una constitució que no deixa expressar-se al poble? És mes legítima la legalitat d’un Tribunal que està constituït per uns membres designats per uns pocs? Pel que veiem al twitter, el Sr. Ballart té bastants problemes perquè la gent entengui el seu posicionament. Alcalde, deixi d’amagar-se darrere la cortina eufemística de “sempre dins la legalitat vigent”.

Quina legalitat? La catalana? L’Anglesa?

Alcalde posicioni’s.

Oriol Guerrero
Militant de les JERC-Terrassa