Josep Rull s'emociona en el seu darrer ple

El líder de CiU deixa l'Ajuntament de Terrassa escoltant els elogis de totes les formacions polítiques

J.M.O.
26 de setembre del 2014
Josel Rull a la sala de plens de Terrassa Foto: J.M.O.

L'Ajuntament de Terrassa es queda sense un dels seus oradors més brillants. Josep Rull ha dit adéu aquest dijous. El gran líder de CiU a Terrassa en les darreres dècades deixa el municipalisme per dedicar-se a la política nacional, com a líder de Convergència Democràtica. Josep Rull s'ha emocionat, i més quan ha escoltat les paraules sentides de la resta de grups amb representació. Tot han estat elogis a la seva feina. Les felicitacions han arribat del PSC, del PP, d'ICV- EUiA i de la gent del seu entorn polític.

Rull ha afirmat amb solemnitat que a Catalunya no hi ha cap sala de plens com la de Terrassa, per ser la de la seva ciutat, però també per la seva bellesa. El nou líder català de Convergència ha reconegut que li hauria agradat ser alcalde, però "la democràcia és inapel·lable". Rull ha reblat que viu un moment apassionant de la política catalana, un moment històric. I el que no va dir, que n'és un dels grans protagonistes. Rull ha donat les gràcies a tothom, als funcionaris, als regidors, als mitjans de comunicació, als companys, als alcaldes Jordi Ballart i Pere Navarro, a les entitats...

Ha reconegut que Terrassa, molt possiblement, ha estat un oasi polític, per la manera que tenen els regidors d'entendre la governança. Debat, sí, però amb respecte i diàleg i amb capacitat d'entesa per fer front als grans problemes com els de la immigració i el de l'ocupació.