El PSC d'Ullastrell vota a favor del 9-N

Aprovada per unanimitat la moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència | La portaveu del grup socialista, Mercè Rodó, s'havia abstingut en la votació del plenari del Consell Comarcal

Lluïsa Tarrida
24 de setembre del 2014
Actualitzat a les 22:00h
Ullastrell ha aprovat la moció de suport a la consulta del proper 9-N durant la celebració d'un ple extraordinari aquest dimecres al vespre.

La proposta de resolució, impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència ha comptat, com era d'esperar, amb els vots favorables d'ERC, CiU i UGO. Ha sorprès però el vot també a favor del PSC. Els seus dos regidors han explicat la seva posició afirmant que "sabem la posició del nostre oficial del nostre partit però nosaltres ens devem al poble d'Ullastrell, i els vilatans estan majoritàriament a favor de la consulta". Cal recordar però, que la regidora Mercè Rodó, va participar aquest mateix dilluns com a representant del PSC al plenari del Consell Comarcal i en la votació es va abstenir, seguint la posició del seu partit.

Per tant, la moció s'ha aprovat per unanimitat amb ERC 4, PSC 2, CiU 2, UGO 1. 

Amb aquesta aprovació, Ullastrell se suma els més de 700 municipis catalans que al llarg d'aquesta setmana han celebrat plens per donar suport a la convocatòria de novembre en virtut de la Llei de Consultes.

Des d'ERC, Jaume Puig, afirma que "pels independentistes de tota la vida és un orgull veure com surten 1,8 milions de persones al carrer i com més de 700 municipis donen suport a la consulta del 9-N" i ha afegit que "volem que sàpiguen que el procés català no és el deliri d'un sol home sinó la veu de tot un poble. No hi haurà tribunal ni administració que ho pari".
Puig també ha donat "l'enhorabona als regidors del PSC per la valentia i per posar-se al costat del poble com en un país normal".