El CTR-Vallès acollirà una nova activitat educativa

El Consorci impulsa "Missió residus" per tal que els alumnes de Terrassa i comarca coneguin el Centre de Tractament de Residus

La Torre
24 de setembre del 2014
Alumnes d'ESO de l'institut al CTR de Vacarisses.
Alumnes d'ESO de l'institut al CTR de Vacarisses.
Alumnes d'ESO de Vacarisses al CTR. Foto: Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental 

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, com cada curs escolar, proposa un ampli Programa d’Educació Ambiental que aglutina activitats per a totes les edats. Totes elles pretenen apropar els alumnes que hi participen al món de la prevenció de residus, el reciclatge i la reutilització, fomentant alhora el respecte del medi ambient.

Per aquest nou curs 2013-2014, dins el conjunt d’activitats que es podran trobar a la Guia Educativa del Consell Comarcal, el Consorci de Residus presenta una nova activitat que es realitzarà al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental (CTR-Vallès). Després de la gran acollida i l’èxit de participació a la visita al CTR-Vallès del curs anterior, que va rebre 98 escoles amb un total de 3.501 alumnes i 275 mestres, aquest any s’ha dissenyat una nova visita adreçada als alumnes de 3er i 4rt d’ESO amb una nova dinàmica adaptada per la seva edat.

Els alumnes que hi participin hauran de dur a terme una important tasca: portar fins al final la “Missió Residus” L’objectiu de la proposta és donar a conèixer quin és el procés que viuen els residus des de que es generen fins la seva recollida, sensibilitzar sobre la importància de la reducció i la correcta separació a les llars, comprendre quin és el destí i el tractament de cada tipus de residu i conèixer les instal·lacions de tractament de residus de la comarca.

A través d’un interactiu en format de còmic, preguntes participatives, un recorregut per la planta de tractament i una caracterització de residus, els alumnes es posaran a prova en la matèria de manera didàctica i divertida. Igual que l’any anterior, aquesta activitat és totalment gratuïta i inclou el transport d’anada i tornada des de l’escola fins al CTR- Vallès.

Programa d'Educació Ambiental

El ventall d’activitats que el Consorci de Residus del Vallès Occidental ofereix a les escoles és molt ampli i té opcions adaptades per a cada curs. El Programa d’Educació Ambiental manté les propostes d’autocompostatge en diferents nivells. Des de l’inici del procés a l’escola fins la seva consolidació. També compta amb la visita al Centre de Tractament de Residus de la comarca per conèixer el destí i tractament de les deixalles municipals, aquest any en dues versions, una adreçada a 5è i 6è de primària, ja existent el curs passat, i la nova versió pels i les alumnes de 3er i 4rt d’ESO.

Es poden sol·licitar, com d’altres anys, els tallers de producció de sabó a partir d’oli usat o la visita de la Deixalleria mòbil a l’escola. Per altra banda, també es pot trobar una activitat de més nivell científic, com la Pràctica de producció de biogàs a la Planta de Biometanització de Can Barba.