El fantasma de la 'senyora de Terrassa' reneix

Nació Digital
21 de setembre del 2014
Pedro Sánchez, petonejat per les senyores assistents a la Festa de la Rosa del PSC. Foto: Europa Press

L'exprimer secretari del PSC Pere Navarro no se'n va sortir. La 'senyora de Terrassa' que l'havia agredit i insultat durant la missa d'una comunió a Terrassa, una sobiranista radical que encarnava la crispació social a què havia abocat el procés sobiranista, va resultar ser una senyora que tenia una relació prou llunyana amb l'estelada. De fet, aquesta senyora havia anat a les llistes d'Alianza Popular a la ciutat de Pere Navarro.

Després d'aquell episodi, que va incloure una vista de Navarro a Madrid per expressar davant dels mitjans la dificultat de no ser separatista a Catalunya i d'organitzar un dinar de Nadal sense disturbis entre els dos bàndols, el final polític de l'exalcalde de Terrassa es va precipitar. I quan semblava que l'argument de la crispació havia quedat descartat pel PSC com a estratègia política, la Festa de la Rosa de Gavà ha estat l'escenari escollit perquè el líder del PSOE s'hagi compadit dels militants catalans del PSC sotmesos a la pressió sobiranista d'Artur Mas. 

Davant la militància i una nodrida representació del PSC a la fila zero (entre els quals hi havia una comitiva d'egarencs), Pedro Sánchez ha acusat el president de la Generalitat de provocar l'"estrip dels catalans" amb la consulta del 9 de novembre perquè els farà escollir entre ser catalans i espanyols. "És insensat que hi hagi governants que ens obliguin a escollir, nosaltres volem ser catalans i volem ser espanyols. Cap governant té dret a provocar aquest estrip", ha sentenciat
 
Ha acusat Mas d'erigir-se en el "guardià de les essències", i ha insinuat que el projecte sobiranista no reconeix l'aportació de la immigració espanyola a la construcció del país: " "A Catalunya s'ha defensat la llibertat amb la sang d'andalusos i extremenys, i s'han aixecat fàbriques amb la suor de castellanomanxecs i gallecs".