Ballart: «L'Ajuntament no serà un impediment per votar legalment»

L'alcalde egarenc rebla: "Com m'he de posicionar si membres del govern català diuen que no hi haurà consulta si el Tribunal Constitucional la tomba?"

J.M.O.
20 de setembre del 2014
L'Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, afirma amb rotunditat que "l'Ajuntament no serà un impediment per votar legalment". Però fa algunes precisions sobre el tema del 9-N. "Primer s'ha de convocar la consulta i veure les passes a seguir i les reaccions. La pilota la tenen a la taula els governs català i espanyol. I no l'Ajuntament de Terrassa". L'alcalde rebla: "Com m'he de posicionar si membres del govern català diuen que no hi haurà consulta si el Tribunal Constitucional la tomba?"

La meitat dels municipis catalans han respost a la carta que va enviar la vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega sol·licitant-los la seva col·laboració per a la consulta del 9-N, ha informat avui ACN, i 13 municipis han manifestat que no hi estan disposats mentre que 5 han expressat dubtes de procediment. Segons l'agència de notícies, entre les negatives hi ha les de Badalona, Castelldefels, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa.
L'equip de govern egarenc va respondre en el ple de març a una pregunta de CiU sobre el suport que s'hi donaria, i la resposta va dir que s'hi col·laboraria -veure a partir de 2:20 del vídeo-. També en la carta remesa a la vicepresidenta se li deia que Terrassa ajudaria.

Avui, el líder dels populars a Terrassa es dirigeix a Jordi Ballart per demanar-li que es manifesti amb claredat sobre la consulta.