La Mitja Marató de Terrassa s'internacionalitza

La gran cursa atlètica de Terrassa es passa al 18 de gener i gaudirà de corredors d'elit

La Torre
20 de setembre del 2014


La Mitja Marató de Terrassa de 2015 i 10 Cursa Popular Sant Centelles arriben amb novetats. Una de les més significatives és el canvi de data. La gran festa de l'atletisme se celebrarà el 18 de gener, una setmana abans del que és habitual. Les raons, ha explicat David Otero en l'acte de presentació a la seu de la Llanterna , és no coincidir amb un altre esdeveniment semblant a Granollers i oferir l'oportunitat a tothom de córrer les dues capitals de comarca.

L'altra novetat és la presència de nombrosos corredors d'elit, Com Carles Castillejo i la salmantina Vanesa Vega, que vindran a Terrassa no només ha participat sinó a buscar els seus rècords personals en la distància. A les dues estrelles s'hi afegiran una 15 més d'atletes internacionals. La Mitja, plenament consolidada a la ciutat, a Catalunya i a l'estat, vol fer ara un pas més i convertir-se en una referència internacional. "Volem que traspassi fronteres".

Una tercera novetat, encara per confirmar, és una cursa infantil el dissabte a la tarda, una petició que l'alcalde Jordi Ballart va fer l'any passat a l'organització de la Mitja.

En l'edició de 2015 s'amplia la zona VIP, es crea un espai per a premsa i un per a l'organització, hi haurà un servei de càtering, accions solidàries -en favor de set ONG- i es potenciarà la mascota, sorgida d'un concurs infantil i que agafarà vida el 2015. A més, es manté la reducció del 50 per cent de la inscripció per a tothom que estigui a l'atur i hi haurà concerts de jazz i de gospel, i altres shows a l'escenari central.