Pla de xoc a Terrassa per reduir els aturats majors de 45 anys

Sindicats, patronal Cecot i Ajuntament, s'uneixen per tirar endavant diverses actuacions | El programa "Terrassa aposta per l'ocupació" pretén oferir una atenció integral a les persones per afavorir la seva inserció laboral, ja sigui per compte d'altri o per compte propi

La Torre
19 de setembre del 2014
Sindicats, patronal i Ajuntament han firmat un acord de col·laboració per fomentar l'ocupació
Sindicats, patronal i Ajuntament han firmat un acord de col·laboració per fomentar l'ocupació | Foto: A.T.
Sindicats, patronal i Ajuntament han firmat un acord de col·laboració per fomentar l'ocupació Foto: A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del president de la Cecot, Antoni Abad, del secretari general de CCOO Vallès Occidental – Catalunya Central, Enrique Rodríguez, i del secretari comarcal d’UGT del Vallès Occidental, Josep Sancristòfol, han presentat aquest divendres el programa “Terrassa aposta per l’ocupació”, impulsat pels quatre agents signants del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa.

L’objectiu del programa és oferir una atenció integral a les persones per afavorir la seva inserció laboral, ja sigui per compte d’altri o per compte propi. Les actuacions se centraran en la primera diagnosi de la situació socieconòmica i laboral de la persona usuària i en la tutorització i acompanyament laboral, definició dels itineraris, orientació, prospecció i intermediació, formació i assessorament per l’autoocupació.

L’acte ha tingut lloc a la Sala d’Actes del Qu4drant.0 i hi han assistit també el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, i el regidor d’Ocupació, José Manuel Jiménez.

Punts d'acord:

1. Impulsar el treball en xarxa per atendre les noves necessitats creixents al municipi.
2. Oferir un servei de tutoria i seguiment integral personalitzat en base a la situació econòmica, psicològica i laboral dels usuaris.
3. Donar eines per millorar l'apoderament psicosocial i la capacitat de resiliència de les persones ateses.
4. Oferir eines d'orientació laboral adaptades a nous entorn TIC.
5. Formar els usuaris en sectors emergents o generadors d'ocupació.
6. Assessorar els usuaris per emprendre o reemprendre un projecte empresarial, o qualsevol altre forma d'autoocupació.

En aquesta primera fase, els beneficiaris d'aquest programa seran, prioritàriament, les persones aturades de llarga durada majors de 45 anys. La durada serà del 22 de setembre al 30 de juny de 2015 i el pressupost estimat que es destinarà és de 500.000 euros, a raó del 30% a càrrec de l'agent social que la desenvolupa i el 70% de l'Ajuntament i Foment de Terrassa.