Núria Serra exposa a Terrassa a benefici de La Trobada

La pintora ha cedit totes les seves creacions al restaurant del temps

La Torre
20 de setembre del 2014
El Centre Cultural Terrassa acull fins al diumenge 5 d’octubre l’exposició Ritmes d’inspiració per a La Trobada, que aplega una trentena d’obres semiabstractes de l’artista terrassenca Núria Serra.

L’origen de la mostra és la generositat desinteressada de Serra: la pintora ha cedit totes les seves creacions a La Trobada, el restaurant del temps, ideat i gestionat per la xarxa local d’entitats inclusives ALEI, i cada cèntim que s’obtingui de la seva venda, doncs, es destinarà a la sostenibilitat financera de l’establiment, l’únic del món on es pot pagar amb diners (els clients convencionals) o temps (persones en risc d’exclusió que hi fan voluntariat), i que iguala i mescla els dos perfils a les seves taules.

Als quadres exposats, l’autora utilitza tècnica mixta sobre tela o fusta, i combina tonalitats clares: optimisme lluminós “davant l’època en què estem”. El seu gest solidari pretén obrir camí -donar exemple- a l’hora de posar l’art compromès que es cou a Terrassa al servei de la innovació social a favor dels més afectats per la pobresa, tant l’esdevinguda crònica com la sobrevinguda.

Amb entrada lliure i gratuïta, la mostra es podrà visitar en hores d’obertura de l’equipament terrassenc: de dilluns a dissabte de 16 a 21 h, i els diumenges amb funció, i ofereix visites amb l’artista els dissabtes 20 i 27, i els diumenges amb funció, sempre de 18 a 20 h. Els interessats a tenir-ne més informació o a adquirir-ne algun quadre poden trucar al 625 45 58 63 o escriure a latrobadaterrassa@gmail.com.

Van assistir a l’acte d’inauguració de la mostra Josep Ribera, director de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, que cedeix l’espai; Ricardo Ramírez, president d’ALEI; Xavier Casas, gerent-portaveu de La Trobada, i Antoni Salvadó, regidor delegat de Serveis Socials i de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa, entre altres representants d’administracions, institucions, entitats i empreses, i persones vinculades a el restaurant del temps: equip, clients convencionals i del temps, voluntaris, col·laboradors, etc.

L’exposició s’emmarca, de fet, dins la campanya permanent Busquem #trobadors, amb què La Trobada vol identificar ciutadans i organitzacions que donin suport a la viabilitat financera de la iniciativa, una activitat d’economia social singular que dóna servei i crea valor per a tota la comunitat, i que no té ànim de lucre.

Els trobadors poden contribuir de tres maneres a la sostenibilitat econòmica del restaurant:
1. Dinant-hi, fent-hi dinars de grup i recomanant-lo.
2. Fent-se’ n voluntaris per donar suport a la seva gestió.
3. Aportant-hi diners o espècies. Això últim és, precisament, el que ha fet l’artista Núria Serra en aquesta mostra.

Qui és Núria Serra?
Núria Serra és naturòpata i psicòloga, i està especialitzada en medicina xinesa. Paral·lelament, es dedica a la pintura, seguint la tradició familiar. Després de diverses etapes pictòriques amb reconeguts mestres d’aquarel·la i d’oli, ha transgredit l’academicisme per endinsar-se en una fase definitiva amb esperit propi, amb diferents tècniques i materials innovadors. Més enllà del món perceptible de les coses, la seva semiabstracció es basa en un traç i un gest particular per exhibir, de manera més o menys velada, una contemplació poc ortodoxa de la màgia i el misteri molt pròpia de la nostra època. Ha exposat, entre altres sales, a l’associació cultural Cetres de Barcelona, a l’Aula Cultural Caixa Terrassa de Rubí, als Amics de les Arts i al Social de Terrassa, a la sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Sabadell, al Mediterrània Espai Fòrum de Palafrugell i a la galeria Everarts de París.