La Grossa de Cap d'Any ja ha venut cinc milions i mig d'euros

Al Vallès Occidental s'han comprat bitllets per un import de 558.000 euros

J.P.
19 de setembre del 2014
La Grossa de Cap d'Any amb la 'reina' d'Anglaterra Foto: Jordi Palmer / Nació Digital

La loteria de la Grossa de Cap d'Any ha venut ja 5,5 milions d'euros per a la seva segona edició, segons dades tancades el 15 de setembre i corresponents únicament al canal convencional de vendes -és a dir, establiments que venen habitualment tots els jocs de Loteria de Catalunya-, i per tant a aquesta xifra cal sumar-hi les vendes del canal complementari -associacions de botiguers, marques comercials col·laboradores i cadenes de supermercats i hipermercats, entre d'altres- i les vendes per internet.

Per comarques, l'Alt Camp lidera les vendes per habitant, ja que en aquest territori s'hi han venut 498 llibrets -blocs de 50 bitllets, amb un preu per llibret de 250 euros-, xifra que suposa 124.500 euros, amb una 'ratio' per habitant superior a la resta de comarques catalanes. Així mateix, entre les comarques amb més vendes per habitant s'hi troben Berguedà, Alt Empordà, Ripollès i Alta Ribagorça, mentre que les que en tenen menys són Alt Penedès, Baix Llobregat, Terra Alta, Montsià i Maresme. Per circumscripcions, on s'ha venut més loteria per habitant és Girona, i on menys, Barcelona. Pel que fa a les vendes totals, és al Barcelonès, comarca que de llarg té molta més població que cap altra, on s'han venut més bitllets. 

Al Vallès Occidental s'hi han venut 2.232 llibrets, xifra que suposa 558.000 euros, amb una 'ratio' per habitant de 0,62, situada a la part baixa comparades amb la resta de comarques catalanes.