Unes 50 empreses, al programa «Accelerant el creixement»

Promogut per la Diputació de Barcelona

La Torre
19 de setembre del 2014
Un total de cinquanta petites i mitjanes empreses (pimes) més han estat escollides per participar a la 3a edició del programa Accelera el creixement, organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona.

Després de la primera fase del projecte, que va finalitzar el passat mes de juliol, i en la qual més de 100 empreses van mostrar l'interès de participar-hi, s'han analitzat totes les candidatures i s'han escollit el mig centenar d'empreses participants. Per comarques, el Vallès Occidental aporta el 30% de les pimes participants, el Baix Llobregat, el 16%, i el Vallès Oriental, el 14%.

La resta d'empreses escollides són del Maresme, Osona, Alt Penedès, Barcelonès, Berguedà, Bages i Garraf. Les empreses comencen avui un procés de vuit mesos en què rebran assessorament personalitzat en elements cabdals de la competitivitat empresarial com el finançament, la innovació, l'estratègia empresarial, la internacionalització, l'estructura directiva o la comercialització i el màrqueting. Ara, després de la primera fase de selecció, s'inicia la segona fase del programa que integra 21 hores de formació (amb dues sessions col·lectives, tres sessions individuals i la sessió de contrast amb el comitè d'experts) i finalitzarà amb un pla de creixement definit i operatiu per a cada empresa.

Després d'aquesta segona fase, es continuarà amb la següent, la de suport a l'acció (amb 39 hores en total entre les master classes, les bones pràctiques i les 20h individuals amb experts per anar executant les accions identificades prèviament al pla de creixement).

Durant la sessió inaugural, que va tenir lloc ahir, el diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, va deixar palès que «entenem el creixement empresarial com a factor clau per a la competitivitat del país, i per això, treballen amb PIMEC perquè les empreses siguin més grans, amb major nombre de treballadors, amb major facturació, amb quotes més elevades d'internacionalització i amb equips directius enfortits».

De la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, va animar a les empreses participants a «aprofitar les sinèrgies ja que gràcies a aquest networking, en edicions passades han sorgit projectes i negocis interessants entre els participants». Al mateix temps, va celebrar que amb aquesta nova edició ja siguin «150 les empreses que tinguin la oportunitat d'accelerar el seu creixement».