L'homenatge a la Suri es converteix en un clam en favor de la independència

El Centre Cultural acull l'estrena del documental "Història d'un futur", i Margarida Boada, de l'ANC, recorda que "La independència no la tenim guanyada"

J.M.O.
19 de setembre del 2014
Actualitzat a la 13:22h


L'acte d'estrena d'"Història d'un futur" s'ha fet al Centre Cultural de Terrassa en una sala  de 300 persones plena. La jornada s'ha convertit en un homenatge pòstum a l'activista cultural egarenca Maria Dolors Duocastella. El Ball de Serrallonga de Terrassa li ha dedicat uns versots emotius. S'ha recordat que era una dona forta que es feia estimar per tothom, que va abraçar l'independentisme i que va morir 15 dies després de gravar el documental. Per ella, i pels que han lluitat com ella, es va reclamar no defallir i fer la consulta el 9-N. El Ball de Serrallonga va abandonar l'escenari onejant una estelada i amb un clam a la sala tot reclamant la independència.

Margarida Boada, presidenta de l'ANC Terrassa va recordar que encara resta molta feina a fer després de la gran V del dia 11-S. L’èxit de la Via Catalana 2014 dóna pas a un nou repte: arribar a totes les llars amb un porta a porta per a conèixer el país nou que imaginen els catalans. Boada va animar tothom a aconseguir els 100.000 voluntaris imprescindibles per a garantir l’èxit del 9-N. "La independència no la tenim guanyada", va afegir.

"Història d'un futur" són diversos vídeos curts i un documental amb les trajectòries personals de vuit personatges de més de 70 anys que a partir de les seves experiències a la guerra, la postguerra i la transició es posicionen respecte al procés nacional català d'aquest 2014.  Un dels personatges que apareixen és Maria Dolors Duocastella, la Suri, recentment traspassada.

En Bernat i en Marc Clarió, en un sopar vora la llar de foc i alguna ratafia, fa prop d'un any van començar a planificar de crear un vídeo d'uns 10 minuts per publicar a les xarxes socials, un vídeo on els protagonistes fossin la gent gran, de la que tant hem d’aprendre i que moltes vegades la tenim a l'oblit, remarquen. Aquella primera idea no s'ha convertit en un vídeo curt.

L'esforç  ha portat a fer un documental en format de DVD d'una hora de duració, un CD amb tota la música del documental, 27 vídeos publicats al Youtube, un blog, una pàgina al Facebook, un perfil al Twitter amb prop de 1.400 seguidors i un munt de projeccions per tot el País.