Cecot exigeix al govern espanyol poder esmenar la Llei Concursal

El president de la patronal de Terrassa afirma que "un cop més es demostra que les Lleis les escriuen des d'uns despatxos allunyats de la realitat empresarial"

La Torre
18 de setembre del 2014
Actualitzat el 21 de setembre a les 11:57h

La patronal catalana Cecot no entén que el Govern torni a fer una proposta via Reial Decret Llei amb una forta afectació al sector empresarial i econòmic sense haver donat la possibilitat de debatre per part dels agents implicats.

Antoni Abad, president de la patronal Cecot considera que “una vegada més es demostra que les Lleis les escriuen des d'uns despatxos allunyats de la realitat empresarial, sense consultar i sense escoltar als qui realment coneixen la realitat econòmica empresarial, la seva dinàmica i les seves necessitats”.

La setmana passada va entrar en vigor un RD Llei amb la darrera reforma de la Llei Concursal on, segons l’exposició de motius del propi text, es pretén facilitar la continuïtat dels negocis. Però la sorpresa per part del sector empresarial ha estat que la nova norma incorpora una disposició segons la qual quan algú es vol quedar una unitat de negoci s'ha de quedar el deute pendent de la Seguretat Social associat als treballadors que segueixin en el negoci. Fins ara, qui es quedava la unitat de negoci ho feia lliure de qualsevol càrrega, però permetia continuar el negoci i mantenir els llocs de treball. A criteri de la Cecot, aquesta disposició farà que no hi hagi ofertes per negocis en marxa ja que qualsevol inversor o empresari que pretengui tirar el projecte endavant posa els diners per crear, ampliar, millorar, etc., però no posa diners per pagar deutes anteriors.

“Des de la Cecot demanem al Govern que iniciï el tràmit de rectificació del RD en seu parlamentària de forma immediata”, afirma Enric Rius, assessor fiscal de la Cecot, “donat que amb el text que s'ha publicat, avui en vigor, moltes empreses amb possibilitats de sobreviure es moriran en els jutjats perquè ningú farà una oferta de compra de la unitat de negoci en aquestes condicions. A més, això s'ha de fer ràpid perquè els temps empresarials i econòmics no obeeixen als temps polítics. Cada dia és vital en la vida i la subsistència de una empresa”.