Un nou pla per unir el talent universitari i l'experiència empresarial

L'associació Àmbit B30 col∙labora i dóna suport al Pla de Doctorats Industrials

La Torre
20 de setembre del 2014
El Pla de Doctorats Industrials forma part d'una estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb les universitats públiques i privades, que té per objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, retenir talent i situar els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d'R+D+I en una empresa.

Per aconseguir‐ho s'ofereix l'oportunitat de realitzar projectes de recerca estratègics d'una empresa en col∙laboració amb una universitat o centre de recerca, on el doctorand/a desenvoluparà la seva formació investigadora i serà objecte d'una tesi doctoral. És en aquest entorn que, gràcies a la col∙laboració del Barcelona Nanotechnology Cluster Bellaterra, la major concentració d'infraestructures i investigadors de l'àmbit de la nanociència i la nanotecnologia a Espanya, amb la intervenció especial del Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, l’Institut Català de Nanociència iNanotecnologia (ICN2), i l’Associació Àmbit B30, han treballat conjuntament per promocionar els Doctorats Industrials en Nanotecnologia.  

Així, des de la Cambra de Comerç de Sabadell, l’Ajuntament de Sabadell, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i l’Agrupació Industrial del Baix Vallès es faran, al llarg del mes de setembre, diferents accions amb l’objectiu d’informar, entre les empreses de l’entorn de la B‐30, tant de la importància de la Nanotecnologia en el context de desenvolupament actual, com dels avantatges i les sortides del Pla de Doctorats Industrials en Nanotecnologia.

El món de la nanotecnologia

La Nanotecnologia abasta molts camps, com poden ser el de física, química, biologia o enginyeria, donant solucions innovadores a molts problemes de la societat, com les tecnologies de la comunicació, la producció i l’emmagatzematge d’energia, nous materials, la producció industrial a escala nanomètrica, medi ambient o seguretat entre d’altres. Tots àmbits d’interès social, que necessiten de professionals degudament capacitats per a aquest sector nou i en expansió.  

El fet que la Nanotecnologia permeti solucionar molts problemes de la societat i la indústria i afavoreixi al benestar social, fa que sigui recolzada amb finançament per part de la Unió Europea i altres estats i organismes, que tenen molt clar la seva importància en el context de desenvolupament actual. El projecte d'investigació es desenvoluparà sota el marc estratègic d'una empresa, i al mateix temps dins d'un grup d'investigació d'una universitat, centre d'investigació o fundació hospitalària. Totes les tesis dins del Pla de Doctorat Industrial, rebran la menció de doctorat industrial. A més, els responsables del projecte en l'empresa i els directors o directores de tesis participants, també rebran un reconeixement per la seva participació en el pla.