Alàs retorna la veu als compositors de la Corona Catalano-Aragonesa

La mezzosoprano egarenca presenta l'espectacle "1714. Sons d'entre les cendres"

Lluïsa Tarrida
17 de setembre del 2014
 
La mezzosoprano terrassenca Anna Alàs i Jové és una de les protagonistes de l'espectacle "1714. Sons d'entre les cendres". Serà aquest divendres, a un quart d'onze de la nit a la capella de Sant Quirze i Santa Julita de Calella de Mar (Maresme). 
 
Dins un marc històric i geogràfic acotat, aquesta proposta pretén retornar la veu a compositors nascuts dins la Corona Catalano-Aragonesa (Principat de Catalunya, Aragó, Regnes de Mallorca i València) mentre aquesta era encara una entitat independent dins la monarquia composta amb Castella. Tots ells marcats per la Guerra de Successió, presenten perfils diferents: alguns van servir tota la vida a la Capella Reial de Madrid, d'altres van romandre a Catalunya, i alguns d'ells en va fugir en veure que l'Arxiduc Carles anava perdent aliats. 
 
La selecció d'obres vol guiar el públic actual per un recorregut a través de les diverses formes musicals presents en l'època, des dels "tonos" acompanyats, passant per la "cantada" profana i sacra, fins a àries de sarsuela o òpera barroca que causaren sensació amb l'arribada de Carles, sense oblidar l'omnipresència de la cançó popular.
 
A Alàs (veu i narradora de l'espectacle) l'acompanyarà l'Ensemble Méridien amb Elisabeth Bataller Cortés, violí i direcció musical; Maria Gomis, violí; Urko Larrañaga, violoncel; i
Jordi Reguant, cembalo.
 
Les entrades es poden adquirir des de la pàgina web de la Fira de Calella