Apple Watch, el nou rellotge intel·ligent d'Apple

Miquel Serrabassa
14 de setembre del 2014
L'Apple Watch, el rellotge intel·ligent d'Apple
L'Apple Watch, el rellotge intel·ligent d'Apple | Apple
L'Apple Watch, el rellotge intel·ligent d'Apple Foto: Apple

Durant la presentació d'aquest dimarts per part d'Apple, Tim Cook ha fet servir la frase "One More Thing" per començar a ensenyar l'Apple Watch, la resposta a tots els rumors sobre el rellotge intel·ligent d'Apple.

Força petit, amb dues mides de pantalla quadrada i un control en forma de roda -com la que tenen els rellotges tradicionals per canviar l'hora- que es pot moure rodant o prémer-lo. En el primer cas, permet escollir opcions de llistes o navegar entre opcions, i quan l'apretem torna a la pantalla inicial. A més, la pantalla s'activa al moure el canell cap a la cara per veure-la. 
 

Més informació al web de l'Apple Watch


També té pantalla tàctil, de manera que es pot moure el dit cap a un costat o un altre per navegar també entre opcions i pantalles de les aplicacions. També diferencia quan l'usuari fa un sol toc o si manté premut per més opcions, i alguna de les demostracions que s'han vist inclouen un sistema de missatgeria entre rellotges del mateix model per enviar-se dibuixos fets a la mateixa pantalla.

Incorpora un sistema de càrrega sense fils. També incorpora diversos sensors, entre d'altres per mesurar el ritme cardíac, i ofereix l'opció de canviar de corretja entre diversos models. Al comprar-lo també es pot escollir el material entre tres opcions, que inclouen una versió en or de 18 quirats.

Entre les funcionalitats, a més d'opcions com veure la ubicació de certs planetes a la pantalla en funció d'on som, s'hi troben la informació de calendaris i les notificacions, que notarem per una vibració al canell. En els missatges on entengui -de moment probablement només en anglès- que hi ha una pregunta, ens oferirà possibles respostes que podrem seleccionar amb un toc a la pantalla.


El nou Apple Watch, al costat d'un dels nous models d'iPhone Foto: Apple

Per tal de poder utilitzar el GPS s'ha de fer servir un iPhone per connectar-s'hi. El model del mòbil haurà de ser a partir del 5 (iPhone 5, 5S, 5C, 6, 6Plus), i s'hi connectarà a través de xarxa sense fils (wifi) o Bluetooth.

També permet fer ús de Siri, l'assistent per veu, i fer-lo servir com a GPS per seguir un itinerari. A més, també es podran fer aplicacions de tercers per l'Apple Watch, de manera que les opcions es podran anar ampliant, més enllà de les notificacions més simples, amb noves funcionalitats. Alguns dels exemples que s'han vist a la presentació inclouen l'opció d'obrir portes d'habitacions d'hotels movent la mà o enviar missatges a Twitter, a més d'opcions relacionades amb l'esport i la salut o la possibilitat de fer-lo servir a mode de walkie-talkie

A més, també s'integrarà amb el sistema Apple Pay, per poder fer pagaments des del rellotge.

Es tracta d'un nou dispositiu que incorpora també un nou tipus de control de la interfície, a la que potser caldrà acostumar-se.

El seu preu serà de 349$ i es comercialitzarà a principis de 2015.