El curs comença amb 8.212 ajuts de menjador

La Torre
13 de setembre del 2014
Nens menjant fruita a l'escola.
Nens menjant fruita a l'escola. | Xavier Lozano
Aquest curs, un total de 8.212 nens i nenes del Vallès Occidental rebran un ajut per al menjador escolar, segons les dades que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Consell Comarcal estan treballant, després d’analitzar les peticions fetes a través dels diferents ajuntaments. Per primera vegada s’han utilitzat uns criteris unificats per a tot Catalunya a l’hora d’atorgar els ajuts, tal com ja es va acordar durant el curs passat.

Aquesta assignació suposa un augment de 2.309 beques atorgades respecte el curs passat. En total aquest any s’han tramitat 12.538 sol·licituds, que són les que complien els requisits. D’aquestes se’n han desestimat 3.148 per superar alguns dels criteris, com la renda familiar o el capital mobiliari. Resten encara 1.178 sol·licituds amb irregularitats resultants del creuament de dades amb l’AEAT o a les quals manca alguna dada personal que es resoldran properament.

Del total d’ajuts, 6.818 són garantits pel Departament. Això significa que han passat el barem amb els criteris unificats del Departament d’Educació. D’aquests, n’hi ha 6.440 del 50% de l’import del preu de l’àpat. La resta, 378, són ajuts garantits del 100% de l’import (el preu màxim de l’àpat està establert en 6,20 euros). A banda d’aquests 6.818 ajuts garantits s’assignen uns altres 1.394 ajuts a sol·licitants que no superant el llindar de renda, no tenen beca garantida.

El conseller comarcal president de la Comissió Informativa d’Educació, Joan Carles Paredes, ha destacat que “per primer cop s’han atorgat beques del 100%, per poder atendre la situació que viuen les persones que estan en major situació de vulnerabilitat”. Les xifres contemplades actualment poden variar quan es resolguin les 1.178 incidències que estan en fase d’estudi.

Bases unificades per a tot Catalunya

La Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament va comunicar el febrer passat al Consell Comarcal del Vallès Occidental els Criteris per a l’atorgament d’ajuts individuals de menjador adreçats a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics per al curs escolar 2014-2015. Per primera vegada aquestes bases són unificades per a tot Catalunya i han estat elaborades per un grup de treball format per representants dels Consells Comarcals, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Departament d’Ensenyament.