Votar el 9-N per tenir un futur digne

Manifest de Joves per la Independència - Terrassa amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

La Torre
10 de setembre del 2014
Votar el 9N per tenir un futur digne 
Joves per la Independència - Terrassa
 
Som un grup de joves dels Països Catalans que ens ha unit l'objectiu d'assolir la independència de la nostra nació per tal de construir un Estat independent, que trenqui amb l’actual situació de malestar social i d’opressió nacional. 
 
Ens hem unit per formar un moviment jove, transversal, democràtic i plural. Els joves som una generació amb un futur molt poc esperançador; ens veiem abocats al fracàs per culpa de la precarietat laboral, l’alt índex de desocupació juvenil i l’estancament econòmic, social, cultural i nacional, amb l’agreujant de tot el que Espanya ens roba.
L’atur juvenil supera el 50% i molts de nosaltres ens veiem a emigrar per buscar un futur digne. Catalunya no pot permetre’s aquesta fuga de cervells: hem de dir PROU!
Els joves no som altra cosa que el futur d’aquesta nació i per aquest motiu hem de procurar tenir una bona formació i una vida digne.
 
En aquest context ara més que mai ens cal la independència. Un Estat català independent que doti als joves de les ajudes i equipaments presents a qualsevol Estat capdavanter del món. Un Estat que no menysprei la promoció de l’educació, de la recerca i del desenvolupament dels estudiants, tal i com fa Espanya. El ministeri d’Educació entrega als estudiants universitaris catalans el 9% de les beques totals, tot i que els estudiants a Catalunya representen el 16% del total de l’Estat: hem de dir PROU
 
Per resoldre la crisi estructural que pateix Catalunya només ens queda una sortida: la independència. Des de Joves prenem les paraules que el president Mas va dir des del parlament ara fa dos anys. Ens va prometre que el referèndum es faria en qualsevol cas, amb o sense el permís del Regne d’Espanya.
 
Els joves tenim molt clar que volem exercir el dret a l'autodeterminació votant sobre la independència en una consulta el proper 9 de novembre. No acceptarem CAP renuncia dels nostres polítics!
 
Vivim un moment històric i no ens hem de permetre cap relliscada. El descrèdit internacional al que es veuria abocat el poble de Catalunya en cas de no votar el 9N seria enorme, la nostra credibilitat està en joc a ulls del món. Mas i Junqueras: compliu, convoqueu i feu el referèndum o plegueu veles i dimitiu si no en sou capaços!
 
_______________
 
La nostra organització juvenil, participarà de forma conjunta amb Solidaritat Catalana per la independència de Terrassa a la ofrena floral que es durà a terme el dia 11 setembre de 2014 a les 13h a la Plaça 11 de setembre de Vallparadís.