Rull: «Renuncio a ser l'alcaldable de CiU amb dolor però també il·lusió»

Convergència i Unió decidirà qui serà el nou candidat als comicis municipals en el proper mes, i no descarten que sigui una persona que no formi part del grup municipal | Mariona Vigués passarà a ser la presidenta i la portaveu de la federació nacionalista

Lluïsa Tarrida
09 de setembre del 2014
Actualitzat el 12 de febrer del 2015 a les 15:12h
Josep Rull, acompanyat per tots els regidors de CiU a l'Ajuntament Foto: Lluïsa Tarrida

Josep Rull ha fet oficial aquest migdia la seva renuncia a ser l'alcaldable de CiU per a les properes eleccions municipals. També ha informat, tal i com ja havia avançat La Torre, que deixarà l'acta de regidor a Terrassa per poder dedicar-se de ple a la política nacional, un cop convertit en el número 2 de CiU. L'anunci ha estat a la sala de premsa de l'Ajuntament de Terrassa i ho ha fet acompanyat per tots els regidors que conformen el grup municipal. La federació nacionalista s'ha donat un termini d'un mes per decidir qui serà el candidat per encapçalar la llista pels comicis de 2015.

Tot i que ja s'han apuntat alguns noms, de moment, ningú ha fet encara el pas endavant. Això sí, Rull ha afirmat que no es descarta cap opció, ni tan sols que la persona escollida no formi part ara mateix del grup municipal.
 
"Cloc una etapa extraordinària de la meva vida i només tinc paraules d'agraïment per a la ciutat, la seva gent, les entitats i els companys", ha subratllat Rull, el qual no ha dubtat a afirmar que prendre aquesta decisió ha estat molt "dolorosa" perquè mantenia viva la il·lusió de "poder ser alcalde de la meva ciutat" però també "il·lusionant" pel càrrec que ara afronta. El convergent però s'ha mostrat sincer i ha dit que "aspirar a l'alcaldia requereix una dedicació màxima i plena", fet que no creu que es pugui compaginar "sent al capdavant de la primera força política de Catalunya, i menys en un moment excepcional i únic com es troba el nostre país".  
 
Un revulsiu"
Crec que el fet que jo ja no sigui alcaldable serà un revulsiu, i aportarà un discurs fresc, renovat i diferent, i crec que podrà superar amb escreix el que jo hagi pogut plantejar fins ara. Penso que serà una injecció d'il·lusió i que CiU ho farà bé", ha manifestat Rull que ha afegit "el relleu valdrà la pena per Terrassa i pel projecte de CiU. Faig un pas enrere perquè els qui vinguin en puguin fer dos o tres endavant".

El coordinador general de CDC ha afirmat, en referència als rumors de discrepàncies dins del grup municipal ocasionades per la lluita per la successió, que "tenim un gran projecte col·lectiu, ningú és imprescindible i tenim un conjunt ben compactat. La pinya de CiU és molt potent". Per això, el missatge llançat ha estat que sigui qui sigui el candidat "treballarem molt i hi deixarem la pell per tenir l'alcaldia".

La renúncia de Rull provocarà alguns canvis estructurals en la federació. Així, el seu lloc al ple municipal de Terrassa l'ocuparà la candidata que anava al número 10 de la llista: Gràcia Escàbia. I d'altra banda, MarionaVigués assumirà el càrrec de presidenta de CiU, a més de ser la portaveu del grup al Consistori egarenc.