Comença el rodatge a Terrassa de «A monster calls», de Bayona

La pel·lícula s'està rodant al Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a la ciutat egarenca, després del seu periple per escenaris d'Anglaterra | Està protagonitzada per Liam Neeson, Sigourney Weaver i el jove actor Lewis MacDougall

E.P. / La Torre
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 29 de novembre a la 13:46h
Juan Antonio Bayona afronta un gran repte després de l'èxit de Lo imposible Foto: Europa Press

"A Monster Calls", la nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona, va iniciar a principis de setembre el seu rodatge, el qual està previst que tingui una durada de 15 setmanes en localitzacions de l'estat espanyol i Anglaterra. En bona part però, el film tindrà lloc a Terrassa, tal com va anunciar aquest passat mes de juliol el director format a l' ESCAC. Es tracta del nou projecte després de l'espectacular producció 'Lo imposible', 5è film més vist a Europa el 2013.

Aquest divendres, ja s'han pogut veure a la ciutat, i més en concret, al Parc Audiovisual de Terrassa, els preparatius i les primeres escenes d'aquesta pel·lícula, i si no hi ha canvis, els egarencs podran gaudir de les diverses estrelles de Hollywood amb què compta fins a finals de gener. El rodatge ocupa els quatre platós dels quals disposa el Parc.
 
"A monster calls" ("Un monstruo viene a verme") és el títol del nou film d'acció i fantasia del exitós director de cinema. Després de mesos de preproducció i una gran tasca de de selecció de localitzacions, Bayona i l'equip d'Apaches Entertainment han decidit que es rodarà majoritàriament al Parc Audiovisual de Catalunya (6 mesos) i també a escenaris d'Anglaterra. El director aposta així per continuar fent cinema d'alt nivell a casa nostra amb reconeguts professionals (molts d'ells habituals del Parc com el reconegut director de fotografia Òscar Faura), equips habituals i les instal·lacions del Parc com a escenari a l'alçada d'aquesta gran producció.
 
La seva estrena està prevista pel 2016, la productora és Belen Atienza al cap de la productora Apaches Entertainment ("El laberinto del fauno", "Lo imposible", "El orfanato") i compta amb el suport de Focus Features i Lionsgate per al seu finançament i distribució als Estats Units.
 
Liam Neeson (la saga Star Wars, La llista de Schindler), Felicity Jones (The Amazing Spiderman 2, Una dona invisible) i Sigourney Weaver (Alien, Avatar) conformen el trio protagonista de la pel·lícula. Completen el repartiment el jove actor Lewis MacDougall, que interpretarà el paper protagonista després de ser seleccionat en un exhaustiu procés de càsting de set mesos entre més de 800 nens, a més de Toby Kebbell (Els 4 Fantàstics) i Geraldine Chaplin, que ja va treballar amb Bayona en els seus dues primeres pel·lícules.

Per donar vida al personatge del monstre l'equip de la pel·lícula combinarà grans efectes especials amb la tècnica de performance captura, la mateixa empleada per Steven Spielberg per donar vida a Tintín o Peter Jackson en la trilogia del senyor dels anells. L'actor nominat a un Oscar Liam Neeson donarà vida a la figura del monstre en aquesta commovedora història.