Forta davallada en la matriculació a les escoles bressol de Vacarisses

El Cuc i El Xic han vist com per al curs 2013-14 passaven dels 106 nens matriculats als 68

La Torre
02 de setembre del 2014
Un cop finalitzat el període de matriculació a les dues escoles bressol públiques de Vacarisses, El Cuc i El Xic, el total d’alumnes per al proper curs és de 68, enfront dels 106 del curs 2013-14. Segons manifesta el govern municipal, "aquesta davallada tan considerable ha fet replantejar-se el manteniment dels dos centres, ja que suposa un esforç econòmic important". L’equip de govern de l’Ajuntament vacarissenc però ha decidit mantenir-los. "Som conscients de la situació tan complicada que s’està vivint", afirma el regidor d’Ensenyament, Josep Maria Gibert.
 
El descens més important s’ha donat a El Xic. Ubicat a la urbanització de Can Serra, s’hi han matriculat 26 infants, que es distribuiran en dos grups. Com a conseqüència, 4 de les educadores de l’escola bressol s’hauran de reubicar a l’Ajuntament en tasques diverses durant aquest curs. En canvi, a El Cuc, hi haurà 42 infants, que implicaran l’obertura de 3 grups.
 
Nou espai familiar

Precisament, per aprofitar espais buits i personal, les regidories d’Ensenyament i Serveis Socials inauguraran, a El Xic, un nou espai adreçat a famílies no usuàries de les escoles bressol. Aquestes hi podran compartir experiències, aclarir dubtes i reflexionar sobre l’educació i la criança, acompanyades de professionals en la matèria. Tanmateix, serà un espai de joc per als infants de 0 a 3 anys, ric en estímuls per ajudar-los en el seu desenvolupament.
 
Amb tot plegat, es pretén fomentar la cohesió social, tant dels infants com de les seves famílies, a més de prevenir i compensar situacions originades en les desigualtats socials, econòmiques i culturals que l’actual crisi ha fet créixer.
 
El nou servei s’organitzarà en dos grups d’un màxim de 10 famílies, l’Espai Nadó i l’Espai Menut, segons les franges d’edat. Els grups iniciaran l’activitat a mitjans d’octubre i la finalitzaran al juny. Les famílies interessades s’hi podran inscriure entre el 8 i el 23 de setembre.