En Llorenç i l'Agnès de Matadepera reivindiquen el seu llegat

La Torre
30 d'agost del 2014
Llorenç i Agnès Foto: Matadepera.cat

Amb la persistent amenaça de la pluja que ha tingut la cortesia de no fer acte de presència, els gegants de Matadepera, Llorenç i Agnès han estat els encarregats d’inaugurar oficialment la Festa Major aquesta tarda poc després detres quarts de 8. De motius per a què ells fossin els encarregats i no uns altres no en faltaven: no s’han perdut cap Festa Major des que van ser creats, al juny de 1982, i l’ocasió era propícia, ja que ha coincidit amb la inauguració del monument als gegants.

Els pregoners han evocat la seva història, que neix arran de la creació dels Amics dels Gegants, de la primera cercavila en la que van participar (al Mundial del 1982), de la primera trobada internacional de gegants, al mateix any que provocaria el posterior agermanament amb Mariapfarr, de la segona trobada, l’any 1992 que va aplegar 652 gegants d’arreu del món, i del paper que han fet al llarg d’aquests anys.

El pregó, que ha durat uns 8 minuts, ha precedit a la presentació de les noves rèpliques, molt més lleugeres que les originals, que han aparegut pel carrer Joan Paloma, i la inauguració del monument dedicat als gegants, que està instal·lat a la plaça del CAP. A partir d’aquí s’ha iniciat una cercavila que ha anat recorrent el centre fins a la plaça de Cal Baldiró on ha tingut lloc la Batalla de Confetti.