La guia pràctica de la V

N.D.
30 d'agost del 2014
La V, a punt dels 300.000
 
Òmnium i l'ANC mantenen la crida per aconseguir formar el gran mosaic senyera
 
La Via Catalana 2014 està a punt d'arribar als 300.000 inscrits. La mobilització engegada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana sota el nom "Ara és l'hora" sembla que ha tingut un repunt de les inscripcions i segueix creixent. Tot i això, els organitzadors mantenen la crida ja que el ritme ha de ser superior per tal de poder assegurar la formació del gran mosaic senyera, per al que es demanen un milió d'inscrits.
 







Participa en el seguiment de la V: envia'ns fotos i vídeos

Podeu enviar el material a participacio@naciodigital.cat o 648 030 795 (whatsapp)

La V ja es desplega a Nació Digital.cat a través d'un seguiment minut a minut amb totes les informacions de tots els actes que es fan a Catalunya i arreu del món.
 
El diari està en constant actualització de notícies, fotografies, vídeos i documents del tema. Si voleu aportar-hi material, podeu enviar-lo a participacio@naciodigital.cat o 648 030 795 (whatsapp). Tant el correu com el número de telèfon el podeu reenviar i agregar a grups de whatsapp, o a qualsevol persona i assemblea territorial que vulgui col·laborar en aquest seguiment.
 
Demanem que s’informi de la localització de la informació, fotos i vídeos que s’enviïn. Les imatges que envieu apareixeran al mosaic que ha preparat Nació Digital per a la V humana del pròxim Onze de Novembre.

Ullsvermells.com, les estadístiques de la Via Catalana 2014
 
S'hi poden veure les inscripcions de cara el pròxim 11 de setembre

 
Ullsvermells.com és un portal que neix amb la finalitat de mostrar les estadístiques de la Via Catalana 2014 en temps real. El portal web, del servei en línia especialitzat en discussions en blogs i webs ‘Discus’, ofereix gràfics mostrant el nivell d’ocupació de trams, l’ocupació dels trams segons la parada de metro més propera i informació sobre les parades de metro. 
 
Tot i no ser una aplicació oficial de la campanya d''Ara és l'hora' és una eina molt útil per veure les inscripcions de cara a aquest pròxim 11 de setembre i la V humana. A més del portal web, també es poden seguir les actualitzacions mitjançant el compte de Twitter @ViacatStats i apartats interessants per veure un comptador de la consulta, un simulador o enllaços interessants a notícies dels mitjans catalans.


Vas néixer el 9 de novembre de 1998? Ara és l'hora engega una campanya per trobar-los


Els joves nascuts el 9 de novembre del 1998, i que durant la data de la consulta celebraran el seu setzè aniversari, seran els protagonistes del vèrtex de la V a la plaça de les Glòries l'Onze de Setembre.
 
Segons la Llei de Consultes, que està previst que aprovi el Parlament la propera tardor, podran participar en aquest tipus de votacions els majors de 16 anys. Ara és l'hora ha engegat una campanya per trobar els votants més joves que hi haurà a la consulta del 9-N.
 
Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç i fer la inscripció enviant un correu a 16anys@araeslhora.cat
 

El recorregut de la Via Catalana 2014, al detall
 
La proposta per aquest Onze de setembre consisteix a fer una gran “V” humana a Barcelona, amb l'objectiu d'omplir de gent la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal. Totes dues avingudes es distribueixen en trams, que s'aniran unint fins a trobar-se a la Plaça de les Glòries Catalanes. La Via Catalana 2014 començarà a les 17:14 i arribarà, d'una banda, fins a la Plaça de Pius XII, i per l'altra, a la Plaça Ildefons Cerdà. El recorregut previst per la “V” serà d'onze quilòmetres.
 
Igual que el 2013, la Via Catalana 2014 s'organitza també per trams; És necessari inscriure's a la mateixa pàgina web de la campanya "Ara és l'hora", o bé a posar-se en contacte amb l'organització territorial més propera. A la mateixa web, els participants trobaran un mapa on es marca el recorregut de la Via i podran fer un seguiment minut a minut dels trams que ja estan plens, de color vermell, i dels que encara queden per omplir, amb verd.
 
Com fer-te voluntari de la campanya Ara és l'hora
 
Un dels objectius principals de l'Assemblea Nacional Catalana durant els pròxims quatre mesos, fins al 9-N, és aconseguir un mínim de 100.000 voluntaris per participar en el procés democràtic. 
 
Des de l'Assemblea s'explica que l'equip que ha configurat la campanya “Ara és l'hora” és insuficient per dur a terme les tasques proposades amb la qualitat que exigeix un projecte d'aquestes característiques. L'autèntica força l'acció, segons l'ANC, depèn de la capacitat de mobilització de la societat catalana.
 
D'aquesta manera, les persones interessades a formar part d'aquest gran repte podran inscriure's com a voluntaris des de la mateixa web de la campanya. De moment, tothom que vulgui podrà marcar la casella “vull fer-me voluntari” que trobaran quan s'inscriguin a la Via Catalana 2014.
 
Segons Oriol Soler, director de la Campanya, “s'ha de garantir el contacte directe amb els votants”. Per aconseguir-ho, l'objectiu és arribar als 100.000 voluntaris “per poder fer accions més concretes” com reunions, xerrades, sopars de captació de fons...
 
La xifra es fixa en 100.000, que són la quantitat mínima de persones necessàries per dur a terme totes les activitats de la campanya dissenyada. Des de l'ANC es parla “d'un objectiu ambiciós però assequible”. Els voluntaris són una peça important, i les tasques que s'ha de realitzar es poden adaptar a la disponibilitat de cada un.
 
Com inscriure's a la Via Catalana 2014
 
L'Assemblea Nacional Catalana, juntament amb Òmnium Cultural, proposa enguany omplir la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona formant una “V” humana.  El recorregut proposat, igual que en la diada del 2013, es distribuirà també per trams.
 
Per inscriure's és necessari omplir el formulari que es troba a la mateixa web de la campanya “Ara és l'hora”, i d'aquesta manera, garantir que l'acció serà un èxit i que tots els trams quedaran plens. És necessari que els participants facilitin les seves dades i ho confirmin abans de 24 hores via correu electrònic, per tal que la inscripció sigui vàlida.
 
El formulari només permet registrar un nombre màxim de 5 persones; Els grups  nombrosos tenen dues opcions: o bé inscriure's en petits grups de 5 o bé contactar amb l'organització territorial més propera de l'ANC per ser inscrits com a grup.
 
Els participants rebran també informació pràctica de com arribar al tram que se'ls hi ha assignat, referències per evitar embussos i podran estar al cas dels trams on encara hi ha places disponibles.
 
Un dels objectius de l'ANC és aconseguir un nou èxit logístic i d'aquesta manera “demostrar altra vegada que som capaços d'assolir els objectius que ens proposem”.

Els trams de la V humana segons les comarques



50 colles alçaran castells a la V de l'11 de setembre
 
La gran V de l'11 de setembre comença a agafar forma. La manifestació, que s'unirà a la Plaça de les Glòries Catalanes dos ramals en forma de senyera que ocuparan la Gran Via i l'Avinguda Diagonal de Barcelona, comptarà també amb la presència de 46 colles castelleres de Catalunya.
 
Les colles se situaran a cadascuna de les cruïlles dels 11 quilòmetres de traçat i alçaran castells de manera simultània durant algun moment de l'acte. La instantània, que s'espera del tot impactant, serà un dels moments de la tarda, en què es farà pinya per a la celebració de la consulta el 9N i la independència de Catalunya.
 
La situació de les colles al llarg de la V estarà ordenada per territoris. Així, les colles actuaran allà on s'ubiqui la gent de la seva comarca. D'aquesta manera, s'aconseguirà representar amb encara més força la unitat d'acció i la representativitat de totes les comarques del país.