David 'Pirri': «El DNI importa poc a l'hora de fer l'equip»

El nou entrenador del Terrassa FC aposta pel joc vistós i ofensiu, de tocar i tocar, de combinació, i pretén disposar d'una plantilla curta i empènyer el juvenil

Joan Manel Oller
19 d'agost del 2014
David Almazán, a la banqueta que ocuparà aquesta temporada 2014-15 Foto: J.M.O.

El Terrassa FC té un nou entrenador. David Almazán Pirri (Sabadell, 1974) és l'escollit per la junta directiva per ser el nou inquilí de la banqueta vermella. L'exjugador del Barça, el Saragossa (amb qui va guanyar una Copa del Rei) i l'Albacete estava lligat a la Unió Esportiva Castellar, club al qual està especialment agraït. Pirri es mostra especialment agraït a la junta directiva per haver confiat en ell per dur el carro d'un club del pes específic del Terrassa FC, amb tot el que això comporta.
 
Tenia ofertes d'altres equips i va escollir la terrassenca.
Vaig rebre ofertes d'altres clubs de Tercera i fins i tot me'n va arribar alguna de l'estranger.
 
De quin lloc?
Deixem-ho en una oferta de l'estranger. 
 
Què pretén fer Pirri en aquesta nova etapa que comença i en un club amb història?
Anant pas a pas, sense córrer, vull que el Terrassa estigui entre els millors equips de la categoria. És un club que té quelcom especial i m'encantaria aconseguir portar-lo al més amunt possible. Espero mantenir el 90% de la plantilla, perquè el meu predecessor a la banqueta, Miki Carrillo, ha fet una gran temporada. Per això ho vull aprofitar i seguir amb tots ells.
 
Vol que el Terrassa estigui entre els millors equips. Això què vol dir? Estar entre els quatre de dalt? Jugar el play-off d'ascens?
El play-off el volem jugar tots els equips, perquè tots volem pujar de categoria. Hem d'anar de mica en mica en mica, de partit en partit, com deia abans. No podem pensar ja en aquesta època de l'any en el juny del 2015. Abans hem de pensar en el setembre, l'octubre, el desembre, el gener...
 
És conscient que tingui la plantilla que tingui se li exigirà guanyar sempre?
En sóc força conscient, i no em preocupa pas. 
 
Veu ara per ara ja possibles rivals a la lliga?
Tots. Però segurament l'Europa, el Prat, el Rubí, que està fent unes bones temporades, equips que tots els anys es reforcen molt... I segur que sortirà un equip que ningú s'espera.
 
A què jugarà l'equip?
M'agrada el joc ofensiu i sortir a guanyar. M'agradaria tenir la verticalitat del Real Madrid, la solidesa defensiva de l'Atlético de Madrid i el bon toc i profunditat del Barça, però cal adaptar-se a cada rival. Tinc una idea molt clara del que vull però al final tot depèn de si la pilota entra o no. A més, en aquesta divisió ens trobem amb camps petits o grans, de gespa artificial o natural...  Tot això influeix a l'hora de preparar el partit. La prioritat és que els jugadors creguin en el mateix: en aquest projecte. Hem 
d'anar tots a l'una. Tots junts, directiva, cos tècnic i jugadors.
 
El joc ofensiu és molt bonic, i agrada a la gent, però ja deixa entreveure que en una categoria com a Tercera potser és una aposta arriscada.
És arriscada si no tens els jugadors adients. Però jo els tinc. N'estic convençut. Tinc una gran plantilla.
 
Els té tots?
Sempre en vols més. Fins i tot el Barça i el Madrid en volen més.
 
Barça o Madrid?
He viscut al Barça, he passat pel planter del Barça i he mamat la seva cultura. Crec que he respost. Però el que m'agrada és gaudir amb el futbol i veure l'equip que fa el millor, sigui qui sigui.
 
Aquesta temporada doncs...
L'Atlético de Madrid.
 
I del Mundial?
Em quedo amb el joc d'Alemanya i d'Holanda.

L'aposta de Pirri pel Terrassa és clara...
Joc vistós, de tocar i tocar, de combinació, de buscar la porteria contrària.
 
Però amb quin model?
Amb la idea clara, el sistema s'adapta segons les circumstàncies. Partim d'un 1-4-1-4-1 que es pot transformar en un 1-4-2-3-1 o un 1-4-2-2, o anar cap a una línia de 3. Depèn.
 
Guanyant 1-0 a 10 minuts del final d'un partit, què fa? Amarrategui? Control de pilota? Anem a buscar el segon?
Torno a repetir: depèn. Depèn del moment de joc, de si jugues onze contra onze o hi ha algun expulsat, del moment de la temporada...
 
El seu porter ha de saber jugar amb els peus?
El porter, en el futbol modern, el que jo defenso, juga amb els peus. Aquet és el meu parer. I tenim aquest tipus de porter a l'equip. I si cal, treballarem a fons aquesta faceta.
 
La seva idea és tenir un primer equip amb 18-19 jugadors que es complementi amb juvenils. És la filosofia també del president. 
Treballaré frec a frec amb els coordinadors i entrenadors dels equips inferiors, sobretot amb els tres juvenils. 
 
Per quina raó vol una plantilla curta?
Perquè no m'agrada deixar gent a la grada perquè no els he pogut convocar. Perquè penso que és pot crear un alt nivell de competència. Perquè si hi ha lesions i sancions sempre es pot recórrer als jugadors juvenils.
 
És dels que no li fa pot posar al camp nanos joves?
El DNI no té cap importància. Qui val val, tingui l'edat que tingui. I això val per als juvenils i per als veterans. Els joves poden aportar aquell grau d'il·lusió de ganes de menjar-se el món, la motivació... Els veterans, altres coses. Jo el que vull no és tenir
noms, vull un equip on imperi la solidaritat.
 
L'aficionat no es queixarà per la falta d'entrega?
Espero i desitjo que això no passi. Els jugadors han d'estar compromesos amb l'equip i donar el cent per cent sempre.